מהי מחלת ה-RSD?

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

28/01/2008 | 06:57 | מאת: אוהד

היי אני עברתי תאונת דרכים לפני 4 חודשים הייתה לי פריקה פתוחה בכף הרגל כעבור 4 חודשים של סבל וכאבים אני בשלבי החלמה . אחרי שעברתי את כל הבדיקות של הסי טי ומיפיו בכף הרגל התברר שיש לי מחלת RSD מהי בדיוק המחלה הזאת איך היא עוברת ותוך כמה זמן זה יכול להמשך כרגע אני סובל מכאבים.. אשמח לקבל פה תשובות...

28/01/2008 | 16:25 | מאת: דניאלה

אוהד שלום רב, RSD או כפי שמכונה כיום CRPS כלומר complex regional pain syndrome זוהי תסמונת של כאב עיצבי שיכולה להופיע לאחר פגיעות למיניהן, לרוב שברים, אך גם פגיעות "בנאליות" יותר, בגפיים בד"כ, שהאיבחון שלה, למרות מה שכתבת, אינו מבוסס לא על CT וגם לא על מיפויים, למרות שאולי מיפוי לפעמים יכול לחזק את האבחנה, אבל בעצם אין אף בדיקה או הדמיה שמוכיחה או שוללת את האבחנה, והאיבחון מבוסס כולו על תשאול- דהיינו על האופי שבו מתואר הכאב, כי זהו כפי שציינתי כאב עיצבי והוא בעל מאפיינים מסוימים מבחינת התחושה שלו, למשל שורף, רגישות יתר למגע, זרמים וכו', וכן על בדיקה גופנית כמו- שינויי טמפרטורה, נפיחות מישתנה, בצקות, שינויי תשעורת ובציפורניים ועוד. אם אכן בכל זאת זה עונה להגדרות הללו, ויש לזכור כי לא כל כאב עיצבי הוא אכן RSD ,אז יש חשיבות רבה לטיפול מוקדם המשלב טיפול משכך כאב מתאים עם פיזיוטרפיה והפעלת הגף. יש חשיבות לטיפול נכון ומשולב, כי במתן טיפול בשלבים הראשונים יש סיכויים טובים להחלמה, לעומת כאשר אם לא מטפלים כפי שצריך, אזי יש סיכוי שהמצב יהפוך לכרוני, ואז הסיכוי בהמשך להיפטר מהכאב או התיסמונת הוא כבר קלוש. עצתי לך לפנות בהקדם האפשרי למומחה כאב אם באופן אישי או דרך מירפאת כאב טובה, כדי לזכות ליעוץ ולטיפול לו אתה זקוק. כל טוב, דניאלה

31/01/2008 | 23:12 | מאת: נועה

אוהד היקר, הייתי ממליצה בחום לפנות למרכז הרפואי "רעות"שנמצא ביד אליהו בתל אביב. יש מרפאה ומרכז יום שמתמחה בטיפול ב CRPS ומציע טיפולים נוספים מלבד פיזיותרפיה ואיזון תרופתי. את המרפאה מנהל דר' וטין שהוא מומחה בתחום. הכי חשוב, אל תפסיק לדרוך על הרגל, לשאת משקל ולהניע. שיהיה בהצלחה

30/10/2008 | 14:59 | מאת: אילן אלהרר

שלום, ב-09 לספטמבר עברתי תאונת דרכים ונפגעתי בגב העליון וביד שמאל כתוצאה מרכב שנכנס בי מהצד שלי {אני נהגתי}. מבדיקה במיון הוחלט שיש חשש לשבר ולקרע של הגידים בכף יד שמאל והוחלט להתקין לי סד גבס. זה כבר 6 שבועות שאני עם גבס על היד הכאבים הולכים ומתגברים, לאחרונה זה עברו לי הכאבים לגב, לירכיים ולרגל שמאל אזור הברכיים וכף הרגל, היד נרדמת לי לפעמים, אני מרגיש זרמים בכף היד, כאשר אני לובש חולצה או גופיה אני מרגיש חשמל ועיקצוצים בפלג גוף עליון. לפני כשבועיים הובחנתי שאני סובל מ- RSD , שאלתי היא מה זה RSD ואיך מחלימים וכמה זמן יכולים לסבול מזה.

04/02/2008 | 02:30 | מאת: אורלי

היי אוהד, כל מה שנועה ורוחמה כתבו לך נכון, והן אכן צודקות, אני סובלת מאותה מחלה כ - 14 שנים, ורק לאחר טיפול בבית חולים "רעות" במסגרת אישפוז יום ישנה הקלה מסויימת, לצערי בזמנו לא ידעו הרבה על המחלה, אך חשוב שתדע כמו שדניאלה ציינה שאפשר לצאת מזה אם מגלים ומטפלים במחלה בשלבים הראשונים, כמוך. ד"ר וטין נחשב מומחה מספר אחד בארץ ל crps , ישנו גם את פרופסור אייזנברג בבית חולים " רמב"ם", ועוד כמה רופאים בודדים בארץ שממש מבינים. ברעות מלבד לפיזיאותראפיה יש גם ביופיבדק, דימיון מודרך, קבוצת תמיכה, ריפוי בעיסוק, תעסוקה טיפולית וכדומה. אם ברצונך שאענה על שאלות נוספות אתה מוזמן להתקשר אלי לפלא: 052-3903789 ואשמח לענות בהרחבה. מקווה שתטפל בגפה הפגועה במהירות האפשרית לפני שיהפוך להיות מצב כרוני ואז כבר יהיה קשה מאד. תרגיש טוב ובהצלחה אורלי

07/02/2008 | 20:15 | מאת: אייל

אחד הטיפולים היעילים ב CRPS הוא השתלת אלקטרודות לגירוי שידרתי. כדאי לשאול את הרופא המטפל עליהם. רפואה שלמה!