דיסקוגרם

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/01/2008 | 00:31 | מאת: יוסי

שלום האם מישהו יודע או עשה דיסקוגרם או דיסקוגרפיה? מה בידיוק בודקת הבדיקה האם היא ממש כואבת? האם אפשר לעשות את זה אם אין לי דיסק?(אני אחרי 3 ניתוחים בעמ"ש ורוצים לעשות לי ניתוח נוסף להוצאת הברגים ואולי קיבוע נוסף אך הרופא ביקש ממני לעשות את הבדיקה הזאת תודה רבה מראש יוסף

10/01/2008 | 10:52 | מאת: דניאלה

יוסי שלום רב, אומנם לי אין ידע או ניסיון בתחום הזה, ולכן מה שאני נוהגת לעשות הוא לבצע חיפוש באינטרנט. עצתי לך היא להיכנס לאתר ב- http://www.allaboutbackandneckpain.com/index.asp מעמוד השער ניתן להיכנס ל-CONDITIONS -Herniated disc ,ואז בעקומה הימנית יש רשימה של מאמרים, שאחד מהם מתיחס ל- Discogram .אומנם זה באנגלית אך לדעתי תמצא שם את התשובות שאתה צריך בצורה פשוטה בהירה ולעיניין. כל טוב, דניאלה

10/01/2008 | 14:37 | מאת: יוסי

דניאלה ממש תודה רבה לך על התשובה המהירה וכל הכבוד לך על כל העזרה שאת עוזרת לכולם יום טוב ורק בריאות טובה יוסי

13/01/2008 | 16:18 | מאת:

שלום רב לך יוסי, גם לי אין מידע לגבי בדיקה זו אך כאמור, הכי טוב לקרוא באינטרנט על הבדיקה, כפי שדניאלה הציעה לך. כתבת שאתה עומד לעבור ניתוח נוסף - האם כרגע הבעיה הכי קשה שלך הינו הכאב? האם המנתחים חושבים שהניתוח יפתור את בעיית הכאב? האם הניתוחים עד כה עזרו לכאב או החמירו אותו? אני שואלת את כל השאלות הללו משום שמאוד חשוב להתייחס לכל הדברים הללו כשניגשים לניתוח חוזר, במיוחד אם היו בעיות עם הניתוחים הקודמים ואם המטרה הינה להעלים את הכאב. מאוד טבעי לקוות שניתוח יפתור את כל הבעיות אך לאור הנסיון של רבים מאיתנו - כדאי לך לשקול היטב את הניתוח ולהבין לעומק מה עומד להתרחש. אם תרצה לדון על הנושא הזה - בשמחה. הרבה הצלחה בכל אופן.....