בקור הכאבים חזקים יותר

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

23/11/2007 | 18:16 | מאת: שלמה ש.

שלום לך מנדי וכל מבקרי הפורום אני סובל מכאב כרוני כבר 3 שנים + שנתיים לקחתי כדורים נגד כאבים tramadex ואחר כך סימבלטה, מאז הסדנא לטיפול בכאב כרוני טיפולי השיאצו ודימיון מודרך זה שנה וחודשים שאני חי עם הכאב ללא כדורים ומצליח להוריד את דרגת הכאב למס' 1-2 אך בחורף ובקור דרגת הכאב עולה ל 3-4 ויש מצבים שאני לא מצליח לסבול את הכאב וממש רע לי מאוד בגלל הכאב ,המלחמה היומיומית שלי היא לא לקחת כדורים ולהתמודד עם הכאב, מפני שתופעות הלוואי פוגעים בי יותר וזה מציק לי נורא. הלוואי והיו מוצאים כבר פתרון לכאב עצבי כרוני.

23/11/2007 | 18:41 | מאת: דניאלה

שלמה שלום רב, אין ספק שרבים סובלים מאותה בעיה שציינת של החרפת הכאב עקב הקור ובעיתות החורף. אני כחולת CRPS למשל, יודעת שלא רק שהקור עצמו מחמיר את המצב, אלא שבשל המחלה עצמה שכרוכה ברגישות קשה לכל מגע ולא מאפשרת שימוש בגרביים אפילו, הרי שחוסר היכולת להתגונן מהקור והחשיפה הישירה אליו מחמירה זאת כיפליים. כל הכבוד על הצלחתך להתמודד עם הכאב בדרכים שאינן תרופתיות.מניסיוני עם טכניקות דימיון מודרך, כדי לרכוש מיומנות מועילה, יש להשקיע מאמץ, אמונה וכוחות, ואין זה תמיד פשוט, אז ברכותי על כך. עם זאת, יש לנסות להגיע לאיזה איזון בין הסבל שהכאב עצמו גורם, הרצון להתמודד בדרכים טיבעיות, ובכל זאת התועלת שתוספת של טיפול תרופתי עשויה לתת, אולי אפילו רק לפרק זמן קצר, אפילו אם גם לכך יש מחיר מסוים של תופעות לוואי, אך האם הן בשלב זה באמת יותר גרועות מהכאב עצמו?! אלו שאלות שרק אתה יכול לענות עליהן. בינתיים ניתן לנסות להקל באופן ה"מתבקש", הרי את מזג האוויר לא ניתן לשנות, אך ניתן לנסות לדאוג לנו, להיות במקומות נעימים וחמימים ככל הניתן, לשמור על האיבר החולה גם כן שלא להחשף לרוח או אוויר קר-לעטוף במעיל,צעיף וכו'. וכן, הלוואי שימצא פיתרון ומזור לכאב בכלל. דניאלה

05/12/2007 | 20:25 | מאת:

הי שלמה, אני קודם כל שמחה שהכלים שלימדנו בקבוצה עוזרים לך במקצת - קצת זה לפעמים עולם ומלואו, כפי שוודאי אתה יודע. עניין הקור הוא אכן קשה ולדעתי, כולנו צריכים לקבל סוויטה קבועה במלון בים המלח כי שם המזג אוויר הרבה יותר נסבל והברום באוויר גם תורם באופן חיובי.... דניאלה ציינה שהיא אינה יכולה לשים גרביים בגלל המגע - אני גם לא יכולה לשים גרביים וישר שמה נעליים (לשים נעליים היה ניצחון קטן עבורי...) ואני מודה שהתרגשתי לשמוע שאני לא המוזרה היחידה בעולם, למרות שכמובן צר לי כל כך על הסבל שלך דניאלה! בחזרה לקור - מאוד חשוב לשמור על חום היכן שניתן בימים הקרים - לחמם את הבית כמה שצריך, גם אם זה עולה יותר כסף כי חשוב יותר למנוע החרפה ועד כמה שניתן את הסבל מהקור, לפחות עד אשר נזכה בכוחות מיוחדים להשפיע על מזג האוויר.... מעבר לעניין מזג האוויר, רציתי להוסיף למה שדניאלה אמרה בעניין תרופות - גם אם החלטת שאינך רוצה ליטול תרופות משככי כאבים, אולי כדאי לך לשקול לנסות תרופה אחרת לטיפול בכאב עצבי כי יש עוד אחרות מעבר לסימבלטה??? בכל אופן, מקווה מאוד שתצליח לשרוד את החורף .... ד"ש חם, מנדי