KETAMINE, RISEPRDHL

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

22/11/2007 | 11:11 | מאת: רוחמה

שלום לכל חברי הפורום היקרים. האם מישהו שמע או אולי התנסה בכדורים הנ"ל תודה על תשומת הלב רוחמה

22/11/2007 | 12:34 | מאת: דניאלה

רוחמה שלום רב, מדובר בשני טיפולים שונית לגמרי. הריספרדל הוא אכן כדור, ששיך עקרונית למישפחה של כדורים אנטי- פסיכוטיים, וניתן בהתוויה בסיסית זו. אישית וגם מיקצועית, איני מכירה את השימוש או גם את היעילות שלו בשיכוך כאב. אם המטרה היא עקיפה להרגעה או כטיפול נפשי יתכן ויש לו מקום. לגבי הקטמין, זהו תכשיר שניתן במתן תוך ורידי בלבד. התרופה יכולה להינתן בשלוש צורות מתן, כתלות במינונים, כלומר מינון נמוך- ואז אפשר לבוא למירפאת כאב, לקבל טיפול וללכת הביתה, וכך לבוא לטיפולים יומיים או שבועיים תלוי בגישה של הרופא המטפל, מינון ביניים- שמקובל לתת באישפוז עם עלייה הדרגתית במינון בכל יום לפי הסבילות, כשהבעיה העיקרית בגללה דרוש אישפוז היא שהתרופה גורמת לבילבול, ועד להזיות אפילו, או מינון גבוה- שאותו נותנים רק במיסגרת של טיפול נימרץ בהרדמה כללית עם הנשמה מלאה וזהו טיפול מאוד קשה עם סיכונים לא מבוטלים. הטיפולים בקטמין בחלק מאנשים עם בעיות של כאבים עיצביים למיניהם הראו תוצאות יפות, עם הקלות בכאב ואפילו הפוגות מלאות לתקופות זמן כאלו ואחרות. כמו בכל טיפול התגובות משתנות מאדם לאדם, אך בהחלט ישנם כאלו שלמרות העדר תגובה לטיפולים אחרים הגיבו לטיפול זה.לרוב זהו טיפול שמקובל לתת במיקרים של CRPS, איני יודעת מהם ההצלחות או הניסיון במיקרים של כאבים עיצביים מסיבות אחרות. אך לאור העובדה ש- CRPS מייצג כאב שעמיד למרבית הטיפולים ואחד הכאבים הבעייתים יותר, איני רואה סיבה שאם חולים אלו לעיתים מגיבים לטיפול, מיקרים אחרים לא יפיקו תועלת גם כן. כל טוב, דניאלה

23/11/2007 | 12:34 | מאת: רוחמה

דניאלה שלום תודה על תגובתך המהירה הרופאה ממרפאת כאב רשמה לי קטמין לשתיה בכמות של 60מג ביוםת כלומר:3 X 20ס2מג ביום. לאור מה שקראתי בחומר התרופה מפחידה שמא היא תהפוך אותי לזומבי. באם את יודעת לתרגם לי 20מג כמה CC זה ,כדי שיהיה לי קנה מידה לכמות שאני אמורה לקחת בכל פעם כדי להרגיע את כאבי הנוירופטיים כתוצאה מ-2 ניתוחים בחוט השדרה. אג היא רשמה את התרופה ל-10 ימים כלומר 600 מג.