כאבים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

21/11/2007 | 18:24 | מאת: אבי

נעשיתי מוגבל בין האגן והברכיים(כולל כולל) כואב בדגשים משתנים- לפעמים האגן לפעמים הירכיים לפעמים הצד הפנימי של הברכיים הכל ביחד כואב-ולפעמים גם בלילות אני בקושי הולך ולא מסוגל להתכופף מה בעצם קרה לי?

21/11/2007 | 20:41 | מאת: דניאלה

אבי שלום רב, לצערנו זהו פורום לתמיכה ולא מקום לאיבחון רפואי, מה גם שלאור הנתונים שנתת, לא ניתן ולא ראוי לתת אבחנות- ללא ידיעה של פרטים בסיסיים עלייך- (גיל, בעיות רקע), על הכאב: מהלכו-(משך, גורם )ומאפייניו (מה מחמיר/מקל, כיצד מתואר, מיקום/הקרנה ועוד), כמו גם בדיקה גופנית .בהנחה שלא מדובר בבעיה חבלתית, הרי בכל זאת במקום ראשון תלונות מסוג זה מקורן בבעיות של איזור המיפרקים, שיכולות להיות על רקע דלקתי ו/או ניווני. הבעיה יכולה להיות מהאגן ופירקי הירכיים כפי שאכן אתה חש, עם קרינה עד לברך, או בכלל מאיזור של גב תחתון. עצתי לפנות לברור אצל אורטופד. יהיה מקום לשקול במקביל או בהמשך לפי דבריו, לפנות גם לראומטולוג, במידה ויתכן והבעיה היא דלקתית ( דהיינו מעין דלקת פרקים, או באגן-סקרואיליאיטיס) ולא ניוונית/אורטופדית (שינויים במיפרק של הגיל, הצרות המיפרק, שחיקת סחוס וכו'). מקווה שלאחר ברור כשתימצא האבחנה יוכלו לסייע לך. גש להיבדק ולמצוא את התשובות. כל טוב, דניאלה