כאבי ראש חזקים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

18/11/2007 | 13:59 | מאת: נטעלי

כבר שלושה ימים ברצף שיש לי כאבי ראש ממש חזקים שמפריעים לי בתפקוד היום יומי אבל הבעיה היא שאלה לא כאבי ראש רגילים הכאב הוא בחלק האחורי של הראש לפעמים גם כואב מאחורי האוזניים ובעצמות הלחיים..ושאני נוגעת בראש מאחורה איפה שהוא כואב אני מרגישה כאב כאילו קיבלתי מכה פיזית בראש ממשהו אני כבר לא יודעת מה לעשות אני לוקחת כדורים וזה לא עוזר אפילו לא קצת וזה דיי מפחיד אותי נטעלי

18/11/2007 | 14:13 | מאת: דניאלה

נטעלי שלום רב, לכאבי ראש סיבות רבות. בדרך כלל אומנם, גם כאשר יש כאב חד, לרב הסיבות לכך הן "לא מסוכנות" והכאב כך או אחרת אמור לחלוף. מצד שני, כאשר את מתארת כאב חדש, שאינך מכירה, ביחוד כזה שנמשך יותר מהרגיל ואינו מגיב לתרופות המדף המקובלות, ואשר מפריע לך להתנהלות היומיומית, ומשום שלפי דברייך אני מבינה שאינך סובלת לרוב מכאבי ראש, ובוודאי שלא כאלו, הייתי מציעה לפנות לבדיקה על ידי רופא או אפילו בחדר המיון, תלוי בחומרת התסמינים ותחושת הדחיפות לפי הרגשתך. כך תוכלי להיבדק, יוכלו לשלול ליתר ביטחון בעיות דחופות, ולתת לך טיפול שיקל עלייך. לנו בפורום אין יכולת לתת אבחנות או המלצות טיפוליות, וגם לא יהיה זה נכון ללא מידע נוסף וללא בדיקה שלך לתת המלצות שכאלו. אני שוב ממליצה בחום שלא להמתין ולא לטפל בעצמך, אלא לגשת לרופא ולהתייעץ בהקדם. כל טוב, דניאלה

24/12/2007 | 00:47 | מאת: קרן

שלום,אצלי יש תופעה מוזרה בנוגע לכאבי ראש,כמה שנים שיש לי כאבי ראש חזקים מאוד ,פעם בצד שמאל ופעם בצד ימין,והם נמשכים 5 שניות בלבד בתדירות של 5 פעמים ביום.זה מרגיש רע מאוד,מפחיד,וגורם למחשבות נוראיות,כמו:אולי עברתי ארוע מוחי?חס ושלום,מה זה?יש לזה תשובה?אני מעשנת,בת 34,חזרתי להתאמן עכשיו אחרי תקופה ארוכה שהפסקתי,ואני מודעת להתקפי חרדה שיש לי ולמה.אודה לך על תשובתך

24/12/2007 | 00:48 | מאת: קרן

שלום,אצלי יש תופעה מוזרה בנוגע לכאבי ראש,כמה שנים שיש לי כאבי ראש חזקים מאוד עד חוסר שליטה מוחלט כמו שיתוק,,פעם בצד שמאל ופעם בצד ימין,והם נמשכים 5 שניות בלבד בתדירות של 5 פעמים ביום.זה מרגיש רע מאוד,מפחיד,וגורם למחשבות נוראיות,כמו:אולי עברתי ארוע מוחי?חס ושלום,מה זה?יש לזה תשובה?אני מעשנת,בת 34,חזרתי להתאמן עכשיו אחרי תקופה ארוכה שהפסקתי,ואני מודעת להתקפי חרדה שיש לי ולמה.אודה לך על תשובתך

18/11/2007 | 14:19 | מאת:

שלום נטע-לי ראשית כל הרשי להדגיש בפנייך שלמרות שאני מאוד רוצה להקל עלייך, אינני רופאה ועל כן, הדברים הנאמרים הם דעתי בלבד. אני מבינה שההופעה הפתאומית הזו של כאבי ראש יכולה בהחלט להפחיד אותך כי זה מרגיש מאוד לא מובן וכמובן, ממש לא נעים. אני מבינה מדברייך שמעולם לא סבלת מכאבים מהסוג הזה קודם ואינך סובלת מבעיית כאב אחרת/נוספת? אני שואלת זאת משום שזה יכול לסייע בהכוונה כיצד כדאי לנהוג. בכל אופן, מכיוון שהבעיה הופיעה פתאום ובעצמה כה גדולה, מאוד חשוב לפנות בהקדם לרופא שלך. אם יש לך גישה ישירה לרופא המשפחה שלך, זה מקום טוב להתחיל והוא/היא יוכל להפנות אותך לעוד בדיקות במידה וצריך והוא גם יוכל להעריך את כיוון הבעיה לפחות. ברב המרפאות יש אפשרות להיכנס ללא תור ישר על הבוקר במקרים דחופים אז אני ממליצה לך במקום לחכות לתור, פשוט להיכנס למקרים הדחופים מחר בבוקר. אינני אומרת לך זאת בשביל חלילה להלחיץ אותך או כי ידוע לי מה הבעיה (והרי אינני רופאה!) אך כאב כה חזק בראש שמופיע פתאום, הוא דבר שצריך לבדוק בשל בעיות שצריך לשלול, שדורשות טיפול בהקדם. ייתכן גם שמשום מה התחלת לפתח מיגרנות או סוג אחר של כאבי ראש וזה כבר דבר שדורש טיפול מתמשך וחשוב לדעת שיש היום טיפולים שונים לכאבי ראש ומיגנרות אך בגלל שסוג הכאבים שאת מתארת יכולים להעיד גם על בעיות אחרות, חשוב לא לחכות עד שזה יחלוף ולפנות לטיפול. אשמח לשמוע איך המצב מתקדם ואנו פה לשירותך אם נוכל לסייע, מנדי