שלפוחית אטונית

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

15/11/2007 | 06:39 | מאת: דורית

שלום רב ברצוני להתייעץ אני סובלת מחסר בעצב הפדונדלי,שלפוחית אטונית ועוד כמה וכמה בעיות.(חוסר תחושה מינית) הכל עקב פגיעה בגב תחתון (תאונה) רציתי בבקשה לדעת היכן ניתן לקורא חומר על הפגיעה הנל(אולי בכל זאת יש ניתוח מתקן בעולם?) בנוסף החלו לי כאבים חזקים בצד ימין למטה.שללו דלקת בשתן ואפנדציט. כאב זה משגע אותי ואין לאף רופא תשובה נקודתית. מה עלי לבדוק בנוסף? אנא תשובתך תיסכולי גדול ונוראי

15/11/2007 | 11:11 | מאת: דניאלה

דורית שלום רב, ברור לי הרצון "לתקן" דברים, אך לצערנו, לא כל דבר שניפגע בגוף, אכן ניתן לתיקון, וגם לא תמיד ניתוח הוא באמת פיתרון לבעיות. איני מכירה לעומק את בעייתך, אך לפי מה שסיפרת, אם קיים נזק מלא לעצב, ניתוחים לחיבורי עצבים למשל, הם עדיין נחשבים ניסיוניים לחלוטין כיום. מאידך, ישנן בהחלט שיטות שיכולות לפעמים לסייע ולהקל על ההתמודדות היומיומית. שיטת פאולה לשליטת סוגרים, אולי יכולה לתת כלים שיעזרו לך. כמו"כ בהחלט כדאי לפנות בנושא של בעיות כיס השתן ושאר הבעיות הקשורות לפגיעה העיצבית, לאורולוג ולראות האם יש דרכים הן תרופתיות והן אחרות בהן ניתן לסייע לך. לגבי הנושא השני של הכאב אותו ציינת, לכאב באיזור בטן תחתונה תיתכנה סיבות רבות. דלקת שתן ותוספתן- הן רק שתיים, והחריפות שבהן. הייתי משלימה ברור על ידי פנייה לרופא נשים, וכן גסטרואנטרולוג. הברור חשוב הן כדי לשלול בעיות שעשויות חלילה לסכן אותך ודורשות איבחון, וכן כדי לקבל כיוון למקור הבעיה. וגם אם לאחר הברור לא תימצא בעיה נקודתית, אז זוהי גם תשובה, לפחות תדעי שאין בעיה רצינית שיש לדאוג ממנה, ותוכלי להתרכז בהקלה סימפטומטית של הכאב, גם ללא ידיעת סיבתו, דבר שקורה. כל טוב, דניאלה

15/11/2007 | 22:27 | מאת: יוסי

שלום דורית אני לצערי סובל מדברים דומים אני אחרי 3 ניתוחים בעמ"ש ולצערי איני יכול לרוקן את השלפוחית כמו שצריך ואני משתשמש בשרירי הבטן ובקטטר בכל אופן אינני רופא אך יכול ליהות שהכאבים בצד ימין זה אבנים בכליות או דרכי השתן כך בכל אופו היה אצלי תבדקי אצל אורולוג וגם לא נראה לי שיש אפשרות לתקן את זה אך אולי אפשר לשפר כמו שאמרה דניאלה בשיטת פאולה שזה שיוה שעובדת על השרירים של הסוגרים בכל אופן שיהיה לך המון הצלחה ותרגישי טוב כמה שאפשר יוסי

18/11/2007 | 14:09 | מאת:

שלום לשניכם, אני פיתחתי שלפוחית נוירוגנית כחלק מכל הסיבוכים שמהם אני סובלת אך ללא פציעת עמוד שדרה. בכל אופן, אני יודעת עד כמה המצב הזה קשה ומתסכל ושאפילו כואבים המאמצים להוציא שתן, כי צריך להשתמש בכל כך הרבה שרירים אחרים במקום השרירים שאמורים לפעול..... רציתי אבל לשתף אתכם בידע ספציפי - במקרה שלי לא ניתן לעשות זאת (בגלל בעיות שלא קשורות לתחום מערכת השתן), אך ידוע שישנם מקרים בהם ניתן להשתיל סטימולטור שתפקידו לגרות כל הזמן את העצב הפגוע וכך הוא בעצם מתפקד באופן יותר תקין, דרך הפעילות של הסטימולטור. אינני רופאה ועל כן, ההסבר הוא לא הסבר מדויק וידוע לי שלא בכל המקרים הפתרון הזה מתאים, אך בהחלט ישנם מקרים בהם הניתוח הלא גדול הזה יכול להביא לשיפור משמעותי באיכות החיים ועל כן, אני מציעה לכם לשאול את הרופאים שלכם על הנושא הזה. (יש SPINAL CORD STIMULATOR אך אינני מדברת בדיוק על סטימולטור זה אבל על שיטה דומה מאוד שנועדה לבעיות שתן מהסוג שאתם מתארים. מעבר לזה, אני מחזקת את ההמליצה של דניאלה בעניין שיטת פאולה כי גם אם זה לא "מתקן" את המצב, זה בהחלט יכול להביא לשיפור משמעותי אך זה חשוב למצוא את המטפל הנכון כי יש פערים בתחום הזה. חשוב גם לדעת שהתרגולים, מעבר לזמני הטיפול עצמם, הם חיוניים בשביל לגרום לשינוי. מקווה שעזרתי במקצת, מנדי