האם מישהו לוקח ליריקה 300 מ"ג ומעלה במשך תקופה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/11/2007 | 21:40 | מאת: שי

ארוכה, של כמה חודשים לפחות? אני כבר תקופה ארוכה נעזר ב 300 מ"ג ליריקה ליום וזה עוזר לי מאוד לכאב אך יש לי פגיעה בזיכרון לטווח קצר כולל קושי בהתבטאות בגלל שיכחה של מילים פשוטות בשפה וקושי בזכירת שמות. אני חושב שהליריקה היא הגורם לבעיה למרות שבמרפאת כאב לא שמעו על תופעת לוואי זו מחולים אחרים אך גם אין נסיון רב של תקופה ארוכה לכן חשוב לי לשמוע בעלי נסיון עם ליריקה במינונים גבוהים. (כשלקחתי מינון נמוך לא סבלתי מהבעיה אך גם זה לא עזר לכאב כך שפתרון של הורדת מינון לא יעיל) תודה

11/11/2007 | 03:04 | מאת: יוסי

שלום שי אני גם לוקח ליריקה 450 מג וזה עוזר לי חלקית לכאב אני כבר לוקח את זה תקופה ארוכה ואני לא כ"כ מרגיש את מה שאתה אומר אמנם אני גם לפעמים שוכח מילים פשוטות אך איני יודע אם זה קשור שיהיה לך המון הצלחה והכי חשוב שתרגיש טוב

13/11/2007 | 01:04 | מאת: שי

האם הבעיה של שכיחת מילים היתה תמיד או שהחלה לאחר הטיפול בליריקה? מה עוד אתה מנסה נגד כאבים? האם 450 מ"ג זה המינון הגבוה ביותר של ליריקה שלקחת? תודה רבה שי

11/11/2007 | 08:08 | מאת: דניאלה

שי שלום רב, תופעות הלוואי השכיחות המדווחות עבור ליריקה הן ישנוניות יתר, כאבי ראש ובצקות. מאידך, כל תרופה, כולל הליריקה אשר פועלת במע' עצבים מרכזית עשויה לגרום לתופעות נוספות, אולם בשיעור נמוך בהרבה. תופעות כפי שאתה מתאר, של שיכחת מילה, והפרעת ריכוז, אומנם תוארו בספרות עם ליריקה, אך באחוזים נמוכים למדי, של כ- 1-3% בלבד, וזה לא הרבה יותר מהסיכוי שזה יקרה כאשר לוקחים במחקר תכשיר דמה, כך שבהחלט לא ברור שהליריקה אכן גורמת לתופעות אלו בשכיחות יתרה. יש לזכור כי תלונות אלו גם יכולות להיות משניות לחוסר שינה, מצב רוח ירוד, הכאב עצמו, ולא בהכרח התרופה, כך שאם היא עוזרת, ולאור הסיכוי הנמוך יחסית לכך שהתרופה גורמת לכך, יש לשקול בקפידה האם אתה מעוניין להפסיקה/לשנות מינון. בכל אופן, אם אתה מודאג, תמיד ניתן לנסות לרדת במינון ולראות מה קורה לריכוז, ולו רק כדי לדעת האם התרופה קשורה לכך, בכדי לקבל אולי החלטה יותר מושכלת לפני שמשנים טיפול . כל טוב, דניאלה

13/11/2007 | 00:47 | מאת: שי

הי דניאלה תודה רבה על תשובתך 1-3 אחוזים בניסוי של ליריקה דעווחו שהיא גרמה לבעיית זעכרון? אז זה אומר שמאוד יכול להיות שאני בין אחוזים אלו גם אם נמוכים, לא? שי

06/06/2008 | 21:43 | מאת: אביה

יוסי שלום. גם אני לוקחת ליריקה של 300 מ"ג. גם אצלי החלו בעיות של זיכרון וריכוז לאחר כחודש וחצי של הגברת נטילת התרופה. הייתי שמחה לדעת האם גילית משהו חדש בענין, האם התופעה מתגברת או שעוצמתה נשארת סטאטית וניתן להתרגל אליה. אביה

10/06/2008 | 00:40 | מאת: יוסי

שלום אביה אני עדיין לוקח כמות מאד גדולה של ליריקה 450 מ"ג ליום ואני עדיין מאבד פה ןשם את הזיכרון לדעתי זה לא מתגבר עם הזמן אבל אולי אני לא זוכר בכל אופן הכי חשוב שתרגישי טוב ושלא יהיו לך חותר כאבים

26/11/2012 | 23:39 | מאת: מרדכי

אני עומד להתחיל שימוש בליריקה בהמלצת רופא, מבלי שניסיתי תרופה זו קודם לכן. אני סובל ממיגוון של כאבים חזקים באתרים שוונים בגןף. בעיקר עמוק בתוך הרקטום ולאורך הרגליים מהאצע עד כפות הרגליםהאם יש לי מה לחשוש שניסיון זה יחמיר את מצבי