כמה עוד אפשר?

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/11/2007 | 11:22 | מאת: צליל

שלום, שבת שלום :) אני בת 18 וסובלת באופן קבוע מכאבי ראש , רגליים , בטן .. ככה סתם פתאום זה מתחיל וגם מיגרנות שתוקפות אותי משו כמו אחת לשבועיים סחרחורות שאי אפשר לתאר :( מה עליי לעשות? ממה זה נגרם בגיל כה צעיר? ונציין שאני סובלת מהשמנת יתר ולחץ דם גבוה. אני מרגישה כל כך אבודה.

10/11/2007 | 16:07 | מאת: דניאלה

צליל שלום רב, מרבית התלונות שאת מתארת, כלומר- כאבי ראש, סחרחורות בהחלט יכולים להיות קשורים ליתר לחץ הדם ממנו את סובלת. כמו כן את מציינת עודף משקל שבגיל זה יכול לגרום למיחושים שונים ברגליים, ביחוד בכפות רגליים ובירכיים. לדעתי, מרבית הכאבים מהם את סובלת הם מישניים לשתי הבעיות העיקריות שאותן את ציינת, ושהן המשמעותיות גם מבחינה בריאותית: עודף המישקל ויתר לחץ הדם, שיתכן שגם במידת מה נתרם אף הוא על ידי המישקל. יש חשיבות לאיזון מיטבי של יתר לחץ הדם, ובמקביל ניסיון מאוזן בעזרת דיאטנית ופעילות גופנית הדרגתית מותאמת, לרדת במישקל . נכון, אין זו דרך קצרה או קלה, אך היא הנכונה, ולאור גילך הצעיר, נראה לי שעדיף ללכת בדרך הארוכה לבריאות טובה לשנים רבות, ולא רק להסוות את התסמינים על ידי משככי כאבים, כפי שניתן בוודאי, מבלי לפתור את הסיבה להם. במידה ולחץ הדם אינו מטופל, יש לפנות לרופא פנימאי ו/או נפרולוג. כדאי לשקול ברור על ידי אנדוקרינולוג לוודא שאין סיבה רפואית לעודף המישקל כמו גם ליתר לחץ הדם, אם טרם בוצע ברור שכזה. צליל, אומנם פנית לפורום של כאב כרוני, ואני מבינה שכך את מרגישה, אך לדעתי, אם תפני לברור וטיפול אצל רופא פנימאי כפי שהצעתי, עם הזמן גם המכאובים הללו יעלמו, כי הם רק תופעות לוואי של הבעיות האמיתיות לדעתי, ולא הבעיה עצמה, וכאמור, גם את יודעת מהן הבעיות שדורשות התיחסות, וחבל לדחות זאת עוד. אז שיהיה לך בהצלחה, אין סיבה שעם העזרה המתאימה, ועבודה עצמית, לא תעלי על דרך המלך להחלמה, כל טוב, דניאלה

11/11/2007 | 12:42 | מאת:

הי צליל יקרה, אם כל הכאבים שלפתע צצו בחייך, זה ממש לא מפתיע שאת חשה אבודה ומפוחדת. זה לא פשוט לחוש כאבים ותחושות לא נעימות בנוסף לקשיים הבריאותיים שבחייך. בקיצור- זה וודאי מפחיד וגורם לך לחוש מאוד בודדה. חשוב מאוד לגשת לקבלת טיפול לבעיות שאת מודעת אליהן כגון הלחץ דם ועודף המשקל וחשוב לשאול במפורש את הרופאים שלך האם כל זה יכול לגרום לכאבים שאת חשה או האם מדובר בעוד משהו. חשוב גם לשאול, במידה ואת מקבלת טיפול למשל ללחץ דם, אם הטיפול יכול לגרום לכאבים/מחושים לא נעימים. במיוחד חשוב מאוד להקיף את עצמך בצוות רפואי שאת מעריכה ושבעיקר, את סומכת על האנשים המטפלים בך. לא פשוט בגיל צעיר לחוש רגשות שליליים כלפי הגוף וכשפתאום הגוף גורם לך לתחושת כאב ולדעתי, אם כל מה שאת עוברת, כדאי לך גם לבקש לווי/תמיכה נפשית. איני מציעה זאת חלילה כי אני חושבת שאת "פסיכית" ושזה מקור הבעיות אך אני מציעה זאת משום שאת מתמודדת עם הרבה מאוד לבד. חבל להרגיש כה לבד כשאת יכולה לקבל עזרה מקצועית. אני עצמי, כמי שהתחילה לסבול מבעיות רפואיות קשות בגיל דומה, יודעת שליווי מקצועי הוא מאוד חשוב ויכול ללמד אותך טכניקות להפחית חרדה וכאבים וכך, תוכלי להשיב לחייך יותר שליטה. אם אפשר לעזור בכל דרך נוספת, אנחנו כאן לרשותך אך בינתיים, אל תבודדי את עצמך מכל הסביבה שלך.... תחזיקי מעמד! מנדי