נימולים, דקירות וגירודים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

06/11/2007 | 23:59 | מאת: ליאן

שלום לכולם.. זו הפעם הראשונה שאני נתקלת בפורום הזה, וזה נהדר שיש כאן כ"כ הרבה תמיכה שמסייעת ומעודדת, ומאוד מאוד נחוצה. אני רוצה לספר לכם על הבעיה שיש לי, ואולי תוכלו לייעץ ולעזור גם לי: לפני כשנתיים החלה אצלי בכל הגוף תחושה של נימולים, מעין זרמים מדגדגים ומציקים בכל הגוף. הנימולים האלה קורים ללא חוקיות מסויימת ובכל הגוף, אבל מה שכן שמתי לב, זה שכאשר אני לובשת חולצה עם שרוולים ארוכים או ג'קט, אני מרגישה אותם מאוד באזור של השרוול, היכן שהבגד נוגע בגוף. התרוצצתי בין מלא רופאים, בעיקר בין רופאי עור ונוירולוגים, ובין המון בדיקות (ביניהן mri של חוליות הצואר וemg של הגפיים שיצאו תקינות), אך לא נמצא שום דבר חריג. לאחר קרוב לשנה התופעה נרגעה קצת מעצמה, לא באופן מוחלט, אבל באופן שהיא כמעט ולא הפריעה לי, ולכן הפסקתי ללכת לבדיקות ורופאים. אבל לצערי זו רק הייתה הפוגה..כמו השקט שלפני הסערה.. לפני כחצי שנה החלה לי עוד תופעה משונה לחלוטין, שגם לה עדיין לא מצאתי פיתרון: התחילו לי תחושות של דקירות, שמורגשות כאילו מתחת לעור (קצת קשה לי להסביר היכן בדיוק). חלקן מאוד קצרות, וחלקן אף נמשכות כמה שניות ואפילו די כואבות. הדקירות הן די בכל הגוף וגם בפנים, אך בעיקר באזורים של כפות הידיים, כפות הרגליים, וקרוב למפשעות. כאשר התחילו לי הדקירות, גם החל לי גירוד בכל הגוף,בפנים ובקרקפת (לא איפה שאני מרגישה את הדקירה, אלא בכלליות), ובנוסף תחושת הנימולים התגברה שוב. במשך כל החצי שנה הזאת התרוצצתי בעיקר בין רופאי עור, וניסיתי הכל, כולל קורטיזון, וכלום לא עזר, מה שגרם לי לפנות (שוב) לנוירולוג, במחשבה שיתכן וכל התופעות האלו נובעות מבעיה בעצבים (התור שלי הוא רק בחודש הבא). אני מבינה שהפורום נועד בעיקר לכאבים כרוניים, ואמנם אינני מרגישה כאב במקום ספציפי, אבל אני כבר ממש מיואשת..התופעות האלה ממש ממש מציקות, ואני ממש סובלת, ואף רופא שהייתי אצלו לא מצליח להבין מה זה. הרופאים ממש חסרי סבלנות, ובקושי מקשיבים לתלונות שלי, ורק ממהרים לתת לי תרופה ולהעיף אותי מהקליניקה..כל רופא שהייתי אצלו מעלה השערה אחרת למה שיש לי, ואף טיפול שאני מקבלת לא עוזר לי. הרבה מהרופאים גם אמרו לי שהכל בראש שלי וזה פסיכולוגי, ונתנו לי תרופות נגד חרדה (שגם הן, כמובן, לא עזרו לי). אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת לאן לפנות. אין אפילו כיוון שאני יכולה לחשוב עליו כגורם לבעיות האלה, והרופאים עצמם גם לא יודעים לאיזה תחום של רפואה עלי לפנות (כל אחד אומר לי משהו אחר לגמרי, ובטוח שהרופא השני בכלל לא בכיוון). כתבתי את ההודעה הארוכה והמייגעת הזאת (ותודה למי שלא התיאש והגיע עד הסוף) בעיקר כי הייתי ממש זקוקה לפרוק..אני מרגישה כאילו אף אחד לא מבין אותי, וכולם חושבים שאני היפוכונדרית ומגזימנית, או שפשוט לא מבינים עד כמה זה מייאש. קראתי את התגובות פה בפורום, וממש הרגשתי שאנשים פה מבינים בדיוק את ההרגשה, וכ"כ תומכים ומעודדים!! אם מישהו מכיר את התופעות האלו, או יש לו איזו עצה בשבילי מה מומלץ לנסות או אלו בדיקות כדאי לעשות, אני אודה לו אם יוכל לשתף. תודה רבה מראש (ואני מתנצלת שקצת קדחתי), ואני מאחלת לכולכם רק בריאות וטוב!אתם אנשים מקסימים, ואני מקווה שכולנו נמצא את הכוחות שיעזרו לנפש לנצח את הכאב!! **מנדי-כתבתי את אותה הודעה גם תחת הנושא "נימולים וזרמים", כי בהתחלה לא כ"כ הבנתי איך הפורום עובד.. את יכולה למחוק אותה משם, כדי שאותה הודעה לא תופיע פעמיים. עמך הסליחה :)**

07/11/2007 | 11:11 | מאת: דניאלה

ליאן שלום רב, אני מצטערת על הסבל שאת חווה, ופעמים רבות למרות בדיקות רבות, לא מוצאים את הסיבה לתלונות, אין זה בהכרח אומר שאת "היפוכונדרית" או ממציאה את תלונותייך, אלא שפשוט קצרה יד הרפואה בינתיים לאבחן בכלים שעומדים לרשותה את מקור הבעיה. מאידך, העובדה שלא יודעים מהי הבעייה, אינה אומרת שיש בהכרח להרים ידיים ולקבל זאת כי יש לחיות עם המצב, "כי זה מה יש", יכ אפילו אם לא יודעים מה הסיבהף עדיין ניתן לטפל בתסמינים עצמם ולהקל עליהם, ובכך לשפר את איכות החיים ולהחזיר חזרה את השליטה לידיים. הבנתי שאת ממתינה לתור לנוירולוג, שאין ספק שזה צעד בכיוון הנכון, כי התלונות שאת מציינת בהחלט מתאימות למע' נוירולוגית, ומעידות על רגישות יתר שלה לתחושות השונות, ואין ספק כי יש מקום לבצע בדיקה וברור נוירולוגי. במקביל הייתי פונה ליעוץ אצל מומחה כאב או במירפאת כאב כדי שיוכלו להקל עלייך. אומנם ציינת שאין זהו ממש כאב, ובכל זאת נראה לי כי זוהי הכתובת וכי תרופות מסוימות שניתנות להקלת כאב, תוכלנה לסייע לך. כל טוב, דניאלה

08/11/2007 | 19:10 | מאת: ליאן

דניאלה, תודה רבה על התגובה! האמת שקיבלתי המון תרופות שהרופאים חשבו שיקלו על הסימפטומים (אך זה לא עבד), אבל אלו היו יותר תרופות שרופאי עור ורופאי משפחה נתנו לי. תרופות שמקלות על מערכת העצבים או על כאב לא ממש קיבלתי (פרט לקלונקס, שהרופאה אמרה שזה טוב גם לעצבים, אבל זה לא סייע לי), ככה שאת צודקת ויתכן ובאמת נוירולוג או מרפאת כאב הם יותר הכיוון, ולתרופות מהסוג הזה יש יותר סיכוי לעזור. את יודעת אולי אילו בדיקות נוירולוגיות נהוג לעשות בד"כ במצבים כאלה? אני רוצה לודא שאכן אעשה את הבדיקות הנחוצות, ולא תהיינה בדיקות שלא אקבל הפניה אליהן ולא אדע על קיומן. תודה מראש, ואעדכן בהמשך!