לחץ בראש

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

03/11/2007 | 23:24 | מאת: יואב

אני בחור כבן 34 וסובל מתחושה של לחץ בראש מזה כ- 7 שנים. הלחץ הוא לחץ עמום בחלק הפנימי של הראש וחוסר תחושה בחלק החיצוני של הראש. הלחצים משתנים מדי פעם בעוצמתם אולם תמיד הם נמצאים ברקע. הייתי באבחון אצל נוירולוגים אשר לא מצאו שום סיבה אורגנית לתחושות אלה. א. האם משיהו מכיר את התחושות הנ"ל ואת הסיבות האפשריות להן? ב. האם משיהו יודע למי עלי לפנות על מנת להקל על הסבל המתמשך? אשמח לתגובתכם שבוע טוב

04/11/2007 | 11:00 | מאת: דניאלה

יואב שלום רב, יש להבין שפעמים רבות לכאבי ראש לא מוצאים סיבה או הסבר ברור. ראשית חשוב לנסות להרגע ככל האפשר, שכן אם נבדקת ועברת ברור על ידי נוירולוגים, ונשלל בבדיקה גופנית ועל ידי דימות סיבה אורגנית, וגם הכאב אינו מחמיר לאורך מהלך של 7 שנים, אז קרוב לוודאי שאכן אין סיבה אורגנית שיש לדאוג בעטיה או שבאמת פיספסו אותה. בשלב הזה מה שחשוב הוא להתרכז בהקלת תחושת הכאב עצמו, ופחות בהגדרת הסיבה שלו, ולקבל את העובדה שלא תמיד יש סיבה או שיודעים לזהותה. כיום יש טיפולים רבים להקלת כאבי ראש, הן בשיטות תרופתיות והן בשיטות לא תרופתיות- כגון בלימוד של שיטות הרפייה, היפנוזה עצמית ו/או ביופידבק. המלצתי שתפנה למומחה כאב המתמצא בכאבי ראש או במיסגרת של מירפאת כאב, ובטוחני שיוכלו לסייע לך. כל טוב, דניאלה

11/11/2007 | 11:59 | מאת:

שלום לך יואב, לא אחזור על שנאמר אך אחזק את דבריה של דניאלה: כפי שדניאלה הדגישה, לאחר שכבר נעשו כל הבירורים האפשריים השוללים בעיה שדרך הטיפול בה היא ייחודית וכד' ועל כן כעת הדבר הכי חשוב הוא לנסות להקל על הכאב ובכך לשפר את איכות חייך שכן כולנו כאן בפורום יודעים עד כמה כאבים מסוגים שונים יכולים להיות מגבילים וקשים מאוד להתמודדות. כאבי ראש/מיגנרות יכולים לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות ומגוונות, גם אם יש שני אנשים עם אותה אבחנה- כגון מיגרנה, אין זה בהכרח אומר שהכאב יתבטא באותו אופן. לדעתי כדאי לך בהחלט לפנות לטיפול אצל מומחה לכאבי ראש. אם תרצה לדעת אילו מומחים מן הסוג הזה יש באיזור מגורייך, אשמח לכוון אותך. כשאתה ניגש לטיפול אצל מומחה לטיפול בכאב, חשוב מאוד לתת לטיפול הזדמנות - לא ניתן בהכרח למצוא את הטיפול המנצח או את השילוב המנצח של טיפולים בפעם אחת ולפעמים זה לוקח זמן עד שמוצאים את הטיפול שהכי מקל ו/או את המינון הנכון. מסיבה זו, ברגע שאתה סומך על הרופא שלך, חשוב לתת למומחה כאבי ראש את ההזדמנות להקל עלייך. בסוגים מסוימים של כאבי ראש יש נטייה לתת טיפול יומי מונע (במידה וישנם הרבה מאוד התקפים חוזרים ונשנים) שמטרתו לצמצם את עוצמת ותדירות ההתקפים וכן לפעמים משלימים את הטיפול עם מתן תרופה לעת ההתקף עצמו אך החלטות על סוג הטיפול צריכה להיות של הרופא המטפל בשילוב עם רצונותייך ולכן, לא ניתן לדעת מראש מה ימליצו לך כי זה מבוסס על סימפטומים, עדויות נוירולוגיות וכו'. אני מקווה מאוד שתפנה כעת לקבל טיפול כי ע"פ רב ניתן בהחלט להקל על כאבי ראש כיום. בהצלחה רבה ומי יתן שאט, אט ההתקפים שלך יפחתו. מנדי