זכרון ופיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

02/11/2007 | 20:26 | מאת: ליזי

אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה מזה מספר שנים, ואני ממש מתוסכלת מהפגיעה בריכוז ובזכרון. אשמח לשמוע הצעות ורעיונות מאנשים ה"חווים או חוו" תסכול זה.

03/11/2007 | 23:54 | מאת: יניב

זה גם יכול מאוד להיות כתוצאה מהכדורים שאת לוקחת. איזה כדורים את לוקחת באופן קבוע?

04/11/2007 | 13:21 | מאת: דניאלה

ליזי שלום רב, לתחושת אובדן זיכרון וחוסר ריכוז תיתכנה מס' סיבות. צודק יניב בדבריו שתרופות לא מעטות אכן יכולות לגרום לתחושות הללו, ואכן הדבר הראשון והפשוט שכדאי באמת לבחון הוא מהן התרופות שאת מקבלת, האם הן עשויות לגרום לתופעות אלו, ואם כן, האם ניתן להמיר אותן בתרופה אחרת שלא גורמת לתופעות הללו. אומנם יש דיווחים שמקורם בעיקר במחקרי בעלי חיים שכאב כרוני ממושך, חוסר שינה וכו' יכולים לכשעצמם לגרום לליקויים במע' העצבים המרכזית כמות אלו שאת מתארת, מאידך, תופעות אלו שכיחות לא פחות על רקע עייפות, מצב רוח ירוד וזיכרון יכול להיות "ירוד" אם פשוט לא מרוכזים, כי יש בעיות ואנו עסוקים בעיניינים אחרים. עצתי, גשי לביצוע הערכה נוירוקוגניטיבית מסודרת. כך בעזרת סידרת מיבדקים ניתן יהיה לברר את מקור הבעיה, האם אכן קיים ליקוי אמיתי או שמא מדובר בחוסר ריכוז בלבד על רקע עייפות החומר. כך גם יהיה לךמושג ברור יותר מה קורה איתך וגם כיוון טוב יותר כיצד ניתן אולי להתמודד עם זאת. בהצלחה, דניאלה