שבר בסערפת

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

31/10/2007 | 16:25 | מאת: טלי

אובחנתי לפני כשנה שיש לי בקע סרעפתי .אני מטופלת בלוסק אבל עדיין סובלת מכאבים חזקים בקיבה.אני כבר לא יודעת מה לעשות כי נאמר לי שבבקע סרעפתי לא ייתכן שיהיו כאלה כאבים !בבקשה תייעצו לי מה לעשות .תודה מראש.

01/11/2007 | 17:35 | מאת: דניאלה

טלי שלום, כשיש שבר בסרעפת הבעיה המרכזית היא רפלוקס של מיצי קיבה אל הושט כי חלק מהקיבה מצויה בתוך בית החזה והשסתום בין הקיבה לושט שאמור למנוע חזרה של תוכן קיבה אחורה אינו מספיק יעיל. לשם כך את מקבלת את הלוסק שמשמש להפחתת החומציות, כמובן שאין הוא מפחית אותה לאפס, וקרוב לוודאי שאותם ארועי כאב שאת חווה לסירוגין קשורים לכך. מה שניתן לדעתי להציע הוא מס' דברים- איני יודעת כמה לוסק את מקבלת, אבל אם המינון נמוך אז אולי אפשר להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי עלייה במינון שלו בשלב ראשון. שנית- כהרגלי חיים, חשוב שלא לשכב לפחות שעה לאחר כל ארוחה שהיא. שלישית- בעת כאב, אם אין לך אלרגיה לתרופות או איסורים אחרים, ניתן לנסות ליטול נוזל אופטלגין (לכאב)יחד עם תמיסת מאאלוקס(לצרבת)-מניסיוני זה מועיל מאוד בכאבים אלו. תוכלי גם להתייעץ שוב עם גסטרואנטרולוג לגבי אפשרויות טיפול נוספות. בברכה, דניאלה