תרופה בשם MIR

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

31/10/2007 | 14:10 | מאת: רוחמה

שלום רב לכולם. כבר נותחתי ניתוח שני בחוט השדרה לניקוי הידבקויויות מהניתוח הראשון. הניתוח השני החמיר את מצבי הן מבחינת עצביות והן מבחינה מוטורית. אני מטפסת על קירות נירשמה לי התרופה MIR. אני חוששת לנסות אותה למרות שכעת אני נוטלת פעם ביום מתדון/אדולן. חבל שלא שמעתי לעצתה של מנדי לחשוב היטיב לפני הניתוח, ובכל זאת "רצתי" לניתוח. האם מישהו/י התנסה בתרופה זו\. מה התגובות? עד כמה היא מועילה/ מזיקה. אשמח לקבל את תגובותיכם. רוחמה

01/11/2007 | 11:15 | מאת: פשוט אני

שלום רוחמה טוב, אני מבינה היטב את מה שאת אומרת, וזו היתה הסיבה לכך שאני לא "רצתי" לניתוח נוסף, אבל - אין לבכות על חלב שנשפך, וגם - אולי בטווח הארוך יותר יחול שיפור. לא כתבת כמה זמן עבר מאז הניתוח שלך, וייתכן שאת פשוט מגיבה עדיין לניתוח, ובמשך הזמן הכאב יפחת... תני לזה צ'אנס. לגבי ה-MIR - זה הוא פשוט מורפין בשחרור מיידי, כלומר הוא משפיע מייד ולטווח קצר יחסית על הכאב. הוא עושה את כל תופעות הלוואי המוכרות של מורפין - עייפות, כבדות, אצלי הוא גם עשה חוסר תיאבון קיצוני, ואיבדתי כמה וכמה קילוגרמים בתוך ימים ספורים, אז צריך לשים לב לזה..., הוא משפיע גם , כמובן , על הזיכרון לעתים, ועל תחושת ה"עולם" באופן כללי, כלומר - את יכולה "להסתובב" בעולם ולא לזכור או להיות באמת בתוכו - מן תחושה של "אאוט" כזאת של "אפאטיות" מסוימת, במיוחד בתחילת הלקיחה שלו. כל מה שאמרתי כאן הן התופעות הקיצוניות, אז אל תיבהלי, והן גם אופייניות לשלב הראשון של לקיחה, עד שהגוף מסתגל. לאחר ההסתגלות- חלק מהתופעות נעלם, וחלק בכלל לא מופיע מראש. מה שכן - הוא יכול מאוד להועיל בהפחתת הכאב, אבל זה כבר אינדינבידואלי, ולא ניתן לחזות את זה מראש, אלא רק בניסוי...... המון הצלחה, והרבה פחות כאב.... אני

01/11/2007 | 17:30 | מאת: דניאלה

רוחמה שלום, כפי שאמרה פשוט אני, מדובר במורפין, ה- MIR הוא המורפין בצורתו קיצרת הטווח (להבדיל מה- MCR שזהו התכשיר למתן בשיחרור מושהה ). יש שני מינונים, של 15 מג' ושל 30 מג', שכמובן אם את לא מכירה את התכשיר, עדיף ליטול את המינון הנמוך, מכסימום, אם לא תהיינה תופעות לוואי, וזה לא יספיק אפשר ליטול שתי טבליות יחדיו שח 15 מג' להשגת השפעה של 30 מג' אם דרוש. אפשר לקחת לפי הצורך, אך לא מומלץ לקחת בתדירות של יותר מכל 4-6 שעות. התופעות מאוד שונות מאנשים שונים, ויש כאלו שלא חשים דבר, ואחרים שרגישים ומפתחים שלל תופעות. מרבית התופעות כגון- עייפות, ישנוניות יתר, בחילות/הקאות, הפרעות ריכוז וכד', חולפות תוך כמה ימים כשמיתרגלים לתרופה או אם מתאימים את המינון. התופעה היחידה שלגוף אין התרגלות אליה וצריך לשים לב ולטפל, אפילו מניעתית, זו בעיה של עצירות, אז כדאי להקפיד על כלכלה מתאימה ואם לוקחים מינון גבוה לשקול שימוש מונע בסירופ אבילאק. כל טוב ובהצלחה, דניאלה