כל הכבוד

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

27/10/2007 | 20:01 | מאת: albendavid

אני מברך את מנדי והפורום והקמת העמותה. לצערינו קופות החולים עושות כל מאמץ לדחות פניות מאנשים הסובלים מכאבים כרוניים. בנוסף, רופאי המשפחה לא יודעים לטפל בזה ולא מכירים איך כאב גורם לדיכאון ושורה ארוכה של בעיות המחריפות אתהמצב. שוב כל הכבוד!!

28/10/2007 | 15:23 | מאת:

הי לכולם, תודה רבה על כל המילים החמות - זה באמת מרגש אך חשוב שתדעו שלא אני לבד מארגנת את הכנס וזהו פרי שיתוף פעולה ובעזרתה המרשימה של ליאת, שהינה חולת כאב קשה אשר מצטרפת בימים אלה לועד המנהל של העמותה למאבק בכאב. אתם כולכם מעלים הרבה בעיות קשות שאנו כולנו נתקלים בהם יום, יום שעה, שעה. העמותה אינה בעלת מטה של קסמים ואי אפשר לשנות תוך יום...למרות שהדרך ארוכה ולפעמים לכם, הסובלים מכאב, נראה שאנו לא משנים דבר אך אני מבטיחה לכם שלאט, לאט מרגישים את ההשפעה של העמותה שלנו. אם רק אתן כמה דוגמאות: שנה שעברה הצלחנו להכניס שלוש תרופות לסל תרופות, עזרנו לפתור בעיה לחולי כאב מול קופת חולים מכבי השנה, התחיל מהלך של התמחות-על בכאב לרופאים, מחר יש דיון חשוב על סל הבריאות והצליחו לשכנע את המארגנים לאפשר לי לדבר על המקום של הטיפול בכאב בסל- זוהי הזדמנות נדירה להשמיע את קולנו. אנו פועלים במקביל בכמה מישורים, באופן יסודי על מנת להשפיע ברמות שונות ולא רק להביא לשינויים על פני השטח. אני עדיין גורסת שעד אשר לא נביא להכרה רשמית בכאב כרוני כמחלה/בעיה, יהיה קשה מאוד לשכנע את ביטוח לאומי. לגבי הקופות - אנו שוקלים כרגע צעדנו אל מול קופות החולים כי אנו יודעים שלמשל הרבה חולים לא מקבלים את התרופות לכאב עצבי, למרות שהם עונים על כל הקריטריונים שמשרד הבריאות קבע, בגלל קשיים שמערימים הקופות - כבר העברנו את המידע לנציבת הקבילות וכאמור, על זה אעדכן בהמשך. הדבר הכי חשוב הוא שכולנו נתמוך אחד בשני, שכל אחד יעשה את שלו בהעלאת מודעות, שנמשיך הלאה למרות הכאבים וכאשר נצטרך להשמיע את כולנו - אני מקווה שכולנו יחד נשמיע את כולנו ביחד....