מהי מרפאת כאב?

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

24/10/2007 | 11:54 | מאת: שירלי

אני סובלת מכאב גב וצוואר כרוני. עברתי 2 סדרות פיזיותרפיה ללא הועיל. האם אני צריכה לפנות למרפאת כאב? מהי בעצם מרפאת כאב? איזה טיפולים עוברים שם? למי אני צריכה לפנות כדי לקבל הפניה? מה הקריטריונים? לתשובתכם אודה כי אני ממש סובלת. תודה שירלי

24/10/2007 | 12:24 | מאת: דניאלה

שירלי שלום רב, לשאלתך האם את "צריכה" לפנות למרפאת כאב, אז ראשית אין אנו צריכים לעשות דבר, ולפני שפונים למקום מסויים חשוב להבין ולהגדיר מהן הציפיות ממנו. לכן, אם ברצונך אך ורק להקל את הכאב, אז כן- עלייך לפנות למרפאת כאב. אך אם ברצונך גם לנסות ולהבין מדוע קיים הכאב הנ"ל, מירפאת כאב אינו המקום לכך, ויש (וניתן כמובן לעשות זאת במקביל, כי דבר אחד אינו שולל את השני), לפנות לבדיקה של אורטופד/מומחה עמוד שידרה, על מנת שיבדוק אותם ויבצע/ישלים ברור למקור/סיבת הכאב. יתכן ויש צורך בביצוע צילומים כלשהם, אשר גם יעזרו בהמשך לטיפול בכלל ולשיכוך הכאב בפרט. לגבי נושא "מרפאת כאב" מדובר במירפאות המצויות הן בבתי החולים והן במירפאות של קופות החולים, אשר מטרתן להקל כאבים באשר הם, לשפר את איכות החיים ולשקמם. במירפאות מצוי צוות מיקצועי רב תחומי הכולל: רופאים המתמחים בשיכוך כאב- שיכולים לתת טיפול תרופתי וכן פולשני במידת הצורך, פסיכולוגים, פיזיותרפיסטים, וכן מטפלים משלימים כגון- מדקרים לטיפול סיני, כירופרקטיקה/אוסטאופתיה, טיפול במגנטים ,טיפול בביופידבק ועוד. למירפאות של קופות החולים אין כל קושי להגיע- יש לקבל הפנייה מרופא מישפחה בלבד. אם רוצים להגיע למירפאה באחד מבתי החולים הגדולים יותר (שלרוב הן טובות יותר), לא תמיד ניתן לקבל התחייבות כה בקלות, אבל שווה תמיד לנסות, אם רוצים. שוב, צריך מכתב הפנייה מרופא מטפל בקופת חולים, ואותו לשלוח למירפאה הרצויה, ועם התור שמקבלים, לבקש התחייבות. דרך אגב, במירפאות בבתי החולים- יש בעייה של תורים ממושכים, לתשומת ליבך. כל טוב, בהצלחה, ולימים טובים יותר, דניאלה