metatarsalgia

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

29/11/2005 | 15:57 | מאת: מיריק

שלום רב השתתפתי כבר בהרבה פורומים וטרם קיבלתי תשובה אולי ממך תבוא הישועה. אני סובלת מבערה בכרית כף הרגל כבר הרבה שנים כל שניתן לעשות עשיתי החל מכדורים וזריקות מדרסים והוקוס פוקוס גם במרפאות כאב הייתי ניסיתי גם דיקור וכירופרטיקה ואין מזור. אודה לך אם תוכלי להפנות אותי למומחה כף רגל בכבוד רב מיריק

29/11/2005 | 16:39 | מאת:

מיריק, נשמע שבאמת ניסית המון סוגי טיפול ונשמע שדבר לא עזר לך. קודם כל לגבי מומחה לכף הרגל, חשוב שתלכי לרופא שהוא מומחה לכף הרגל ולא "מומחה כף רגל" (יש מקצוע כזה)-פעם הלכתי למומחה כף רגל בתוך מרפאה אורטופדית אז חשבתי שהוא אורטופד, בדיעבד הסתבר שלא! יש אורטופד מצוין שהוא מומחה כף רגל (כולל קרסול וכו') ובעל מוניטין בשם ד"ר מאיר ניסקא. הייתי ממליצה מאוד לפנות אליו. כמו שאת וודאי יודעת metatarsalgia פירושו כאב בכרית הרגל. האם ניסו לגלות את הסיבה לכאב? האם את מקפידה היום ללכת עם נעליים שהן רחבות בקדמת הנעל וללא עקבים? כל דבר שיוצר לחץ על האיזור יגביר את הכאב אבל מן הסתם את כבר יודעת את כל זה... את צריכה להיזהר ולהקפיד שאת בכל זאת שמה משקל על כף הרגל כי אחרת תגרם נזק גם ברגל השנייה. האם נפגעה טווח התנועה באיזור או באצבעות כף הרגל? למרות שזה מייאש לעבור מרופא לרופא ומתרופה לתרופה, ייתכן שיש תרופות חדשות שעוד לא ניסית. היום יודעים שתרופות חדשניות שבמקור נועדו להפרעות כמו חרדה, מן הקבוצה של SSRI , עוזרות במיוחד לכאב מהסוג השורף שאת מתארת. האם ניסית? דרך אגב, יש גם מומחה לכף רגל שמנהל פורום אז אולי את יכולה לגשת למרפאה שלו. הנה הקישור:http://www.starmed.co.il/Forum/132 מקווה שתשובתי לא תאכזב אותך. כיוון שאינני רופאה אני יכולה לייעץ לך רק כמיטב יכולתי ועל בסיס הידע/נסיון שלי.