שריפה בצואר ובחזה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

23/09/2007 | 11:11 | מאת: קלאודיה

אני סובלת משריפה בעור בצואר ובחזה האם זה שייך לפיברומיאלגיה?

23/09/2007 | 15:13 | מאת: דניאלה

קלאודיה שלום, לצערי מדברייך לא הבנתי האם את ידועה כסובלת מפיברומיאלגיה ושואלת האם התסמין עליו את מתיחסת יכול להוות חלק נוסף מהתיסמונת, דבר שהתשובה היא -יתכן, שכן כאב בעל מאפייני שריפה עשוי להעיד על כאב ממקור עיצבי, ובפיברומיאלגיה מתוארים כאבים גם מסוג זה. אם לחליפין אינך ידועה כסובלת ממחלה זו, ושאלתך האם תסמין זה מעיד על המחלה, הרי שהאיבחון של פיברומיאלגיה מורכב הרבה יותר ובעל קריטריונים מוגדרים המורכבים מבדיקה גופנית בה קיימות נקודות רגישות ואזורי כאב שריר שלד מפושטים בכל שטחי הגוף השונים. בכל אופן אם מדובר במימצא חדש הייתי פונה להתייעץ עם נוירולוג לגבי טיבו. בברכה, דניאלה

23/09/2007 | 16:03 | מאת:

הי קלאודיה, רק אוסיף שמהתיאורים שאני שומעת מהרבה חולות פיברומיאלגיה כמוך, הכאב שאת מתארת בהחלט יכול להיות חלק מהסימפטומים של הפיברומיאלגיה כי רבים מתארים כאב מן הסוג שתיארת. האם את נוטלת תרופות לסוג כאב זה? למרות שייתכן מאוד שזהו המשך של הפיברומאיאלגיה, כדאי לך, כפי שהמליצה דנאילה לפנות לנוירולוג לבדיקה או לרופא כאב על מנת לוודא שלא מדובר בבעיה אחרת. לפעמים, מרב שאנו רגילים להסביר כל בעיה כחלק מהכאב הכרוני, אנו לא פותרים בעיות שייתכן שקל יותר לפתור או שחשוב לפתור... על כן, IT'S BETTER TO BE SAFE THAN SORRY ועל כן, להיות רגועה, כדאי לשלול בעיות אחרות בעזרת רופא שאת סומכת עליו אך מקווה שלא יזרקו אותך לשלל אינסופי של בדיקות.... בכל אופן, אם יש לך עוד שאלות, כולנו כאן בשבילך, מנדי