שלום מנדי - ברוכה השבה,

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

19/09/2007 | 14:39 | מאת: פשוט אני

ראשית - אני מנצלתאת ההזדמנות לשאול לשלומך, וגם לאחל לך ולכל החברים בפורום שנה טובה ומוצלחת, ונטולת כאב ככל האפשר. שנית - אני מתייחסת למה שכתבת בהודעתך שלך - על כך שהכאב הפך לתחום על ברפואה. מה זה אומר? האם זה אומר שמעתה בועדות של ביטוח לאומי, למשל, אפשר לדרוש רופא כאב? האם זה אומר שיכירו בכאב למתן אחוזי נכות? אודה על תשובתך, אני

23/09/2007 | 15:52 | מאת:

הי פשוט אני יקרה, לשאלה על שלומי - שאלה מורכבת אך תודה על הדאגה! לגבי ההתמחות-על בכאב - זה אומר שכעת, לאחר שההחלטה תיושם, כבר לא יהיה מצב כזה שתבואי אל רופא כאב ולא תהיה לך כל דרך לדעת האם באמת אדם זה הינו רופא המומחה לטיפול בכאב שעבר את ההכשרה הנדרשת או שמא זה רופא שהחליט שהוא רופא כאב. כמובן שמכיוון שההתמחות מתחילה מעכשיו, יהיה צורך להחליט שמספר רופאים הם מייסדים ועל כן, לא יכריחו אותם לעבור את ההתמחות או משהו כזה אך לגבי כל השאר - לא ניתן יהיה לעסוק בתחום הכאב ללא התמחות-על בת שנתיים. אם את רוצה לקרוא על זה קצת יותר לעומק - את מוזמנת להיכנס לאתר העמותה למאבק בכאב - יש מידע על זה בחלון החדשות וכן בקטגוריה "העמותה בתקשורת". לגבי ההכרה בכאב בביטוח לאומי וכו' - ההתמחות-על בכאב הינו שלב חשוב בהכרה בכאב כמחלה מכיוון שאם כבר יש התמחות-על משמע שזו מחלה בפני עצמה אך באופן מעשי, עד שלא תהיה הכרה ממשלתית רשמית בכאב כרוני (משימה שאנו עובדים עליה) לא ניתן יהיה לכפות על הביטוח הלאומי להכיר בכאב ולתת אחוזי נכות על זה. עם זאת, אל תתיאשי כי ההתקדמות שהשגנו בכך שיש כעת התמחות-על הינו צעד חשוב במלחמה שלנו. מקווה שעניתי לך כראוי, מנדי

23/09/2007 | 16:59 | מאת: פשוט אני

אכן - נשמע שזה הוא צעד גדול ואמיתי במאבק להכרה בכאב, ונראה כי אכן אפשר להיאחז בו כדי לא להתייאש... גם מהמלחמה מול הביטוח הלאומי המאוס כל-כך. ישר כח ושוב - רק בריאות (ככל האפשר) לשנה החדשה!!! אני