מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

19/09/2007 | 06:08 | מאת: עודד

שלום דניאלה מבקש לשאול שאלה על מיפוי עצמות בשנת 2005 בוצע צילום מיפוי עצמות בו התגלתה קליטה מעט מוגברת בכף יד שמאל (ביד זו נפגעתי בתאונה) והמפענח ד"ר היין קבע שיש לי RSD . בשנת 2007 בוצע עוד צילום מיפוי עצמות בו התגלתה תמונה שונה המפענח ד"ר היין כותב כך:קליטה מוגברת בכתפים אקרמיון ובמרפקים צד שמאל יותר קימת טראומה במרפק שמאל -לא ניתן לישלול RSD במרפק וכתף שמאל ,קליטה מעט נמוכה בכף יד שמאל -כנראה מאי תזוזה של היד.כתף קפואה ללא יכולת הנעה כמובן שלכל זה מתווספים ממצאים קליניים כמו:נפיחות כל האמה וכף היד אדמומיות שיעור דליל צמיחת ציפורניים מואצת אלודניה דיסטרופיה של העור הזעה קיסקוס של העור וכמובן כאב בלתי נסבל . שאלתי היא:האם חלה החמרה במצב יד ?במחלה עצמה? תודה לך על תשובתך --חג שמח עודד

19/09/2007 | 11:38 | מאת: דניאלה

עודד שלום רב, חשוב ראשית להבין שניפוי עצמות, כמו כל בדיקה אחרת ,יכול לסייע אולי באיבחון של CRPS ,אך בוודאי שאינו אבחנתי, אינה בדיקה ספציפית, ונוכחות של קליטות, או העדרן, בעלת משמעויות היכולות להשתמע למס' פנים. תסמונת ה- CRPS היא אבחנה קלינית !!! כל בדיקה שמבוצעת מטרתה היא רק לנסות לתמוך או לשלול, ויש להן בעיקר משמעות בשלבי האיבחון הראשוניים, אם בכלל. אין לי ספק, שאתה יותר מכל אחד אחר, יודע האם המחלה החמירה או לא, אפילו אם אינך יכול להודות בכך כעת. אם יש החמרה של הסימנים מכף היד אל האמה, והכאב מחמיר, אז ללא קשר אם המיפוי יותר טוב או פחות טוב, זה אומר דרשני, ולהפך אם חל שיפור. תוצאות מיפוי ניתנות להסבר כיצד שתרצה. אפשר לפרש קליטות כהחמרה, אפשר לפרשן כחוסר פעילות ודלקת מקומית/שינויים מקומיים בגלל תנוחת מנח לא תקינה וכו'. בקיצור, היייתי מתעלמת מהמיפוי, ומנסה לקבל את ההחלטות לגבי הטיפול ומה שלא יהיה, לפי איך שאתה מרגיש, ולא לפי איך שהצילום נראה, זו דעתי בכל אופן. מקווה שתהיה לך שנה טובה יותר, כל טוב, דניאלה