RSD CRPS

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/09/2007 | 17:17 | מאת: עודד

שלום לכולם ראשית אברך את קהל הפורום הזה בשנה טובה ללא כאב. אני כיום נילחם כמו אריה במוסד לביטוח לאומי שיכירו במחלת ה-CRPS שבידי שניגרמה עקב תאונת עבודה. הבעיה העיקרית היא כזו:נפצעתי ב1998 בידי שבר שורש כף יד עברתי טיפולים שונים אך ידי כאבה התנפחה והאדימה הזיעה ועוד .במשך כמה שנים עד אוגסט 2005 גילו שיש לי RSD בידי לאחר שהרופאים של ביטוח לאומי הכירו במחלה בידי ונתנו לי 30 אחוזי נכות זמנית עם השלמה ל100% נכה ניזקק נכון להיום אני לפני קביעת אחוזי נכות קבועים ,וכאן הביטוח הלאומי מתחיל לעשות לי צרות ,הבעיה העיקרית שלי היא שהם שוללים קשר סיבתי בין התאונה ב98 לבין ה-CRPS כל הרופאים שבדקו אותי גם פרטי וגם קופ"ח קבעו שיש קשר בין התאונה למחלה --המרווח בין התאונה למחלה של כמה שנים ,על זה הביטוח הלאומי מנגן לי....אני שואל היש עוד כאלה הפגועים מאותה המחלה כתוצאה מתאונה ושיש מרווח של תקופה מסוימת בין התאונה לבין מחלה הRSD שגילו אצלם? אשמח לשוחח או להתכתב בנושא חג שמח עודד

10/09/2007 | 18:03 | מאת: דניאלה

עודד שלום רב, תסמונת של CRPS אומנם ידועה שנגרמת לאחר חבלות שונות, שברים, ניתוחים מינורים וכד', ובאמת שברים כפי שתארת הם אכן עדיין הגורם העיקרי להופעה של מחלה זו כסיבוך מאוחר בחלק מהאנשים, ומשום שזהו מעין "שק" די נרחב בהסתמנות שלו הן הקלינית, הן בחומרה, הן בתסמינים עצמם, אזי גם הזמן מהארוע המטרים לכך שבו יתחילו התסמינים וגם קצב החמרתם, הוא אינדיבידואלי ומישתנה בין אנשים שונים. עם זאת שזה נאמר, מרבית מיקרי ה- CRPS מופיעים תוך מס' שבועות (או לכל היותר חודשים ספורים) לרוב אחרי השבר או החבלה. אומנם במהלך הזמן, וזה יכול להיות גם שנים, יתכנו שינויים בתסמינים, החמרה, התפשטות לאיזור נרחב יותר וכו', אך הסבירות שתחילת המחלה יופיע שנים בלבד רק לאחר מכן הוא בעייתי ליצירת קשר חד משמעי דווקא עם השבר הספציפי משנת 1998 ,ביחוד לאור העובדה ש- CRPS יכול להיגרם מחבלה בנאלית יחסית, ולכן עם כל הצער, נראה לי שאתה עדיין תהיה בבעיה לקשר בין השניים, למרות שחוששני שלא זאת מה שחפצת לשמוע. בכל אופן מאחלת רק טוב, הרבה כוחות, בריאות והצלחה ושנה טובה, דניאלה

11/09/2007 | 06:28 | מאת: עודד

היי דניאלה קראתי את תשובתך ואת צודקת ש-RSD פורץ מיד או לכל המאוחר שבועות אחר הטראומה וזה מה שקרה לי מיד לאחר הורדת הגבס פרצו כאבים עזים כולל נפיחיות כף ידי היתה בסטיה אולנרית ולפי בידקתו של פרופסור אנגל השבר התאחה עם קיצור קל,מה שגם תורם לבעיתיות של היד.הייתי בהמון טיפולים במשך כל אותן שנים פיזיוטרפיה ותרופות למינייהן ,רופאים לא ממהרים לקבוע את המחלה הזו ולצערי רק לאחר מספר שנים ולאחר צילומי CT גילו את הבעיה .פרופסור שטיין כותב באחד המאמרים ש-RSD מתפתח במשך שנים ,ד"ר וטין כותב לאחר מחקרים בנושא המחלה , תסמינים אילו יכולים להעלם לתקופה קצרה או ארוכה ולחזור בצורה חזקה יותר. זוהי מחלה שרב הנסתר על הגלוי בה היא מתנהגת בצורה שלא ניתן לצפות ,נכון שרופאי הביטוח הלאומי יעשו הכל כדי לא לתת את הנכות. מה שלא מובן לי כאן הוא פשר התנהגותם של רופאי במוסד,הם קבעו שיש לי "RSD כף יד שמאל (בוועדה רפואית מלפני כשנה) ובוועדה רפואית מלפני כ3 חדשים קבעו CRPS אמה שמאלית. בוועדה לפני אחרונה הם כותבים הממצאים הקליניים אינם מתאימים ל-RSD ואני שואל מה התזזית הזו הם אינם עיקביים בקביעותהם. תודה על היתיחסותך שנה טובה עודד

22/10/2007 | 13:21 | מאת: ליאור

שלום לכולם שמי ליאור וגם אני סובל c r p s כבר 7 שנים . לאחר תאונת עבודה גם לי ביטוח לאומי מירר את חיי במשך 5 שנים אם עשרות ועדות מיכול הסוגים וגם הוזמנתי לועדה ציבורית בנושא c r p s מול ביטוח לאומי בראש הועדה עמד השופט בדימוס אריאל חנוך. וגם רופאים הקשורים למחלה וגם הרופאה הראשית אז של ביטוח לאומי . גם לי באתחלה נתנו עשרה אחוזי נכות זמנית ורק לאחר מלחמה עיקשת ועוד כמה ועדות הכירו בי כחולה במחלת c r p s קשה מאוד לכן אני אומר לכם לא לותר צריך להילחם במוסד הזה כל הזמן

30/10/2007 | 14:16 | מאת:

שלום ליאור, הנושא של ועדה ציבורית בעניין CRPS הינה מאוד חשובה - אם תוכל להעביר לי במייל פרטים על הועדה וכן פרטים של מי שאחראי על הועדה, מאוד אודה לך! כל הכבוד על שהשתתפת בועדה ציבורית וכן תודה על העידוד שלך - כששומעים כל הזמן את כל הסיפורים הקשים על ביטוח לאומי, כיף פעם אחת לשמוע עדות שלמרות כל ההתשה שעברת, בסופו של דבר הצדק יצא לאור......