אוקסיקונטין

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

08/09/2007 | 20:52 | מאת: טלי

קיבלתי אוקסיקונטין 20 מ"ג במשך 25 ימים בעקבות כאב חזק מאד שהיה לי,לפני כשבוע החלטתי להפסיק את התרופה בעקבות שיפור ניכר ברמת הכאב ולכן ע"פ המלצת הרופאה במשך 3 ימים לקחתי רק כדור אחד ביום. למרות זאת אני עדיין סובלת מבחילה והקאות תחושת חומציות שעולה מהקיבה ועייפות רבה. שאלתי היא מה עושים כדי לסבול פחות? האם זה בגלל התרופה הזו או שלא יתכן שאחרי שימוש כל כך קצר יש לי תופעות כאלו?

09/09/2007 | 13:58 | מאת: דניאלה

טלי שלום רב, האופי בו אנשים שונים מגיבים לנטילת אופיאטים הוא שונה, ולפעמים גם לאחר נטילה של מינון לא גבוה לתקופה לא ממושכת יש כאלו שיחוו תופעות של גמילה באם ההפסקה היא יחסית מהירה עבורם, לעומת אחרים שנוטלים מינונים גבוהים לתקופות ממושכות ומסוגלים להפסיק באופן קל ומהיר יחסית, ומשום שהתגובות הן אישיות, כמו גם חווית הכאב, לא ניתן לצפות זאת מראש. מכיוון שאני מבינה שסך הכל הכאב כעת הוא מאוזן ומבחינתו אינך נזקקת לתרופה, כך שהבעיה היא בעצם תופעות הגמילה מהתרופה, הייתי מציעה לנסות ולהתרכז בטיפול סימפטומתי בתופעות הללו. לרוב התופעות חולפות תוך מס' ימים לא רב. נכון, הן עשויות להיות לעיתים לא נעימות, אך חבל אם כעת אינך זקוקה לאוקסיקונטין לחזור אליו רק בגלל זה. יש לנסות להתאזר במעט סבלנות, שכן זה יעשה קל מיום ליום. לעייפות אולי לא ניתן לסייע הרבה, אך להקאות ותחושת הצרבת בהחלט ניתן לסייע על ידי מתן תרופות בהתאם, וכדאי אולי לפנות לרופאה ולהתייעץ איתה לגבי תרופות נוגדות צרבת ו/או נוגדות הקאות שיקלו עלייך את ימי המעבר הללו. החזיקי מעמד ואנחנו איתך, כל טוב ובהצלחה, דניאלה