כאב בעצם הזנב - coccygodynia

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

06/09/2007 | 23:13 | מאת: עידן

שלום היכן אפשר למצוא מומחים לאבחון וטיפול ב coccygodynia באיזור המרכז (תל אביב והסביבה) ? האם זוהי התמחות באורטופדיה כפי שכף רגל היא התמחות ? האם לפנות לאורטופד או כירופרקטור ? פניתי לאורטופד דרך קופת חולים כללית שרק עשה בדיקת רנטגן אחת ושלל coccygodynia ....הבנתי שאין לו נסיון ב coccygodynia ושעליי למצוא מישהו אחר... תודה

07/09/2007 | 11:35 | מאת: דניאלה

עידן שלום רב, איני חושבת שיש תת התמחות אורטופדית לבעיה זו כפי שקיים לכף יד למשל. לדעתי בשלב ראשון עלייך לנסות לשלול את הגורמים שיכולים לגרום לכך וניתנים לזיהוי וטיפול במידה וישנם (אם כי פעמים רבות הברור עשוי להיות תקין לחלוטין). לדעתי יש להתייעץ עם מומחה גב ועם נוירולוג.מקביל ו/או בהמשך כתלות בתוצאות, ניתן לפנות למרפאת כאב לקבלת עזרה בהקלת הכאב עצמו. כירופרקטור לא יסייע לך באיבחון ,ולא הייתי פונה לטיפול לפני השלמת ברור או המלצה רפואית. אם תטופל במרפאת כאב, שם קיימים טיפולים תרופתיים וגם אפשרויות כמו כירופרקטיקה אם זה הטיפול המתאים לך. בהצלחה וכל טוב., דניאלה