טינטון כרוני ודיכאון

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

06/09/2007 | 14:32 | מאת: אור

שלום אני בן 45 וסובל מטינטון כרוני כל שעות היום וגורם סבל רב לאיכות חיי אם זה בשינה ותיפקודי הכללי ואני מרגיש שאני נימצא בדיכאון שאני לא מצליח לצאת ממנו מה גם שהדיכאון והלחץ מחמיר את הטינטון כך שאני במעגל סגור שלא מצליח לצאת ממנו אני מרגיש עצבות יאוש חוסר אופטימיות חוסר הנאה מחיי אובדן תקווה לעתיד ובעיקר פחד שהמחלה תחמיר איך יוצאים מזה? לטינטון ציפצופים באוזניים אין פתרון ברפואה ניסיתי הכל תודה

06/09/2007 | 21:56 | מאת: דניאלה

אור שלום, אני מבינה את התסכול אותו אתה מרגיש על רקע ההרגשה המטרידה הזו. לפי דבריך אתה אומר שניסית כל דבר, כך שניתן להבין שבוודאי ניבדקת על ידי אא"ג וקרוב לוודאי עברת ברור לסיבת הטינטון כולל צילומים, שקרוב לוודאי היה תקין, כך שאם כך הדבר, למרות אי הנעימות בתופעה, אם הבדיקות היו תקינות, אין סיבה לחשוש מהחמרה של התסמין, שכן הסיכוי לכך הוא נמוך למדי. מצד שני, בהעדר פיתרון רפואי מספק, ואולי אין זו התשובה לה ציפית, אך לפעמים יש ללמוד לחיות בשלום עם ולצד התסמין, ולא לתת לו לכבוש אותך ואת חייך. המלצתי, לנסות להשיג הקלה בטינטון, שיפור בהרגשה, ויכולת החזרת השליטה לידייך על ידי למידה ושימוש בטכניקות של היפנוזה עצמית שיכולות להיות מאוד יעילות במצבים שונים ו/או הרפייה עם דימיון מודרך. כמובן, תמיד ניתן להעזר בשיטות נוספות של רפואה משלימה כדיקור וכו', אך יש לבחון בקפדנות את הניסיון , הידע וההכשרה של המטפל בהעדר כל פיקוח בתחום זה. אל ייאוש ובהצלחה, דניאלהי