כאבי רגליים חזקים לאימי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

01/09/2007 | 10:37 | מאת: טלקה

שלום, אימי בת 52 סובלת מכאב עצום ברגל ימין, הכאב בא והולך , ישנם ימים ללא כרב בכלל וישנם ימים עם כאב בלתי נסבל כך שהיא לא יכולה לעמוד על הרגל ללא לקיחת כדור לכאבים (הקספו או משהו כזה) כאשר היא נחה בכאב מפסיק ונחלש. אימי אינה סובלת כלל מבעיה בגב ואילו ללא בדיקה נאמר לה כי ככל הנראה הבעיה היא הגב שמקרינה לכל הרגל. האם זו יכולה להיות הבעיה? אני חוששת שמדובר במשהו חמור יותר ולא ישנה בלילות. האם יתכן משהו חמור יותר? האם אורטופד יכול לעזור??? תנו לי כיוון כי אני שמתגעת . תודה

01/09/2007 | 14:33 | מאת: דניאלה

טלקה שלום רב, לכאב ברגל אחת הבא לסרוגין יש סיבות רבות, רובן אינן מסוכנות או מדאיגות, ביחוד לאור תאור של ימים ללא כאב וכאב התקפי (לעומת כאבים שהם מתמידים ו/או הולכים ומחמירים).הסיבות השכיחות הן ממקור גרמי-ניווני שיכול להיות באיזור הרגל עצמה או עצמות הירך ו/או האגן , או כפי שהוצע כאב הקורן ממקור אחר כגון דיסק גבי הלוחץ על עצב למשל ומקרין לרגל זו.תמיד אפשר לחשוב גם על דברים חמורים יותר, אך לרוב הם די נדירים בהופעה והסתמנות כזו. בכל אופן, הייתי מציעה לפנות לאורטופד, כך יוכל לשמוע בקפידה את תלונותיה, לבצע בדיקה גופנית ועל פיה לכוון את המשך הברור וביצוע בדיקות ההדמייה והצילומים. במידה וקיים הסיכוי הנמוך ויש דבר מה חמור יותר, החשד יעלה בבדיקת הרופא ו/או ימצא בעזרת הצילומים שיבוצעו בהמשך. כל טוב ובהצלחה, דניאלה