ליריקה ונוירובטיק

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

30/08/2007 | 10:02 | מאת: דורגד

אתמול קיבלתי סוף-סוף לידיי את ה"ליריקה" (באישור קופ"ח). הרוקח שנתן לי את התרופה המליץ לצרף אליה תוסף המכונה "נוירובטיק" (Alpha Lipoif Acid) האם מישהו בפורום התנסה כבר בנטילת ליריקה עם או בלי התוסף ויכול לשתף אותי מניסיונו? תודה מראש, דור

30/08/2007 | 12:17 | מאת: דניאלה

דורגד שלום, ראשית ברכותי על קבלת האישור המיוחל, ואני באמת מקווה שהתרופה תשיג לך הקלה. לגבי שאלתך, התוסף הנ"ל ואחרים, כמו גם תרופות קונבנציונליות למיניהן, עשויים לעיתים להועיל במידה כזו או אחרת במיקרים מסוימים.התכשירים הללו לא ניבדקו בצורה מבודקת כך שאין הוכחות מסודרות ליעילותם, וגם לא לכך שבאמת משפרים את האפקט של הליריקה, מאידך לרוב אלו תכשירים בילתי מזיקים, ללא תופעות לוואי, כך שבניסיון להשגת הקלה, הסיכון הוא לא רב, ובעיקרו כלכלי. עצתי, להתחיל כעת בנטילה של הליריקה בלבד, על מנת שתדע האם היא עוזרת וכמה. בכל עת תוכל באם תחפוץ, או אם ההשפעה לא תהיה מספקת, לנסות ולהוסיף את נוירובטיק ולבחון האם בעל תועלת נוספת. אך אם תיטול את שניהם יחדיו, איך תדע מי מהתכשירים הועיל ? ואולי לנוירובטיק אין כל תועלת ואתה נוטל אותו סתם? או לחליפין -במיקרה, הליריקה אינה מועילה ודווקא הנוירובטיק הוא זה שעושה את ההבדל? כך תוכל לקבל החלטה מושכלת יותר ,בכל אופן כך אני הייתי נוהגת, אך איש איש וגישתו. בכל מיקרה מאחלת רק טוב. נישמח לשמוע על ניסיונך בהמשך, דניאלה

30/08/2007 | 12:30 | מאת: דורגד

דניאלה, תודה על תגובתך. אני בהחלט מסכימה איתך ברמה העקרונית. העניין הוא כזה: הרוקח בביהמ"ק בקו"ח הציע לי להוסיף נוירובטיק בטענה שהתוסף הוא אנטיאטקסידנט המגן על כלי הדם מפני תופעות לוואי אפשריות של הליריקה, וכי רופאים שרושמים את הליריקה לחולי סוכרת ממליצים על התוסף. מאחר שאיני חולת סוכרת אלא חולת פיברומיאלגיה, הרוקח לא היה בטוח כיצד לייעץ לי. את הנירולוג שלי אני לא מצליחה להשיג בשלב זה, ולכן פניתי לפורום בתקווה שבעל ניסיון יוכל להוסיף לי מידע בנושא. דור