כאב גב כרוני

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

29/08/2007 | 02:12 | מאת: דני

בן 63 מזה שנה וחצי סובל מכאב גב תחתון . הכאב בחלק השמאלי של הגב (אין הקרנה לרגלים) . בבדיקות CT נמצא בלט בחוליה 5 -6 . אין מגבלות תנועה .מיפוי עצם הכל תקין עברתי טיפולי פזיוטרפיה רגילה , מתיחות , אולטראסאונד , רפואה אלטרנטיבית טאוינה+ דיקור סיני , פלדנקרייז, כירופרפרקטיה , מזוטרפיה . שום דבר לא עזר . מקל על הכאבים כדור קלונקס. יש הצעות מה עוד לעשות?

29/08/2007 | 13:34 | מאת: דניאלה

דני שלום רב, ראשית לפי דבריך, ניתן להבין שהמימצא ב-CT קרוב לוודרי אינו קשור לכאב אותו אתה חש, שכן בלט הדיסק שמתואר מצוי במקום שונה לגמרי ממקום הכאבים שלך. דבר זה אינו מפתיע, שכן המיתאם בין כאב לצילומים אינו רב, ומימצאים כמו בילטי דיסק מתוארי וימצאו בעד שליש מהאוכלוסיה הבוגרת באם יבצעו בדיקות CT לעמוד שידרה, גם אם אין להם כל תלונות, ולרוב הם ללא משמעות, כמו גם זה שתואר אצלך והינו כנראה מימצא מיקרי. לגבי הכאב, האם הקלונקס משיג הקלה טובה וממושכת? כי אם כן, זו סך הכל תרופה די נאיבית ואין מניעה ליטול אותה ,ביחוד אם אינה מטשטשת אותך, גם פעמיים ביום, ועד מינון מירבי של כ- 2 מג' ליום. כמובן שישנן תרופות רבות להקלת כאב. קלונקס היא תרופה מרגיעה ומרפה שרירים ויתכן שעוזרת בשני מנגנונים אלו. מאידך אינה משככת כאב "קלאסית", טיש תרופות נוספות יעילות וחזקות. הכתובת המתאימה לטיפול בבעיות הללו היא מירפאת כאב או במיסגרת של קופת החולים בה אתה מטופל או באחד מבתי החולים הסמוכים לאיזור מגוריך, שם צוות רב תחומי מיקצועי יוכל בוודאי למצוא שילוב טיפולי יעיל ומתאים לבעיותיך. כל טוב ובהצלחה, דניאלה