מרפאות כאב, טופסי 17 - טיפים מעשיים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

20/08/2007 | 22:20 | מאת: ליאת

בעקבות שרשורי השאילתא של רונית בענייני מרפאת כאב בתל השומר וד"ר גור אריה הרי לכם שלושה טיפים קטנטנים לייעול תהליכים : 1. בדיוק בגלל הקושי לקבל טופסי 17, הנהיגו מרפאות הכאב מדיניות "פרו חולה" והורידו את עלות הביקור ל-120-170 ש"ח (תלוי בבית החולים). זהו מחיר לכל הדעות, שווה נפש שהרי רופא פרטי מומחה עולה פי כמה וכמה... 2. על מנת לזכות בתור מהיר למרפאת הכאב יש לשלוח פקס ענייני עם הסבר לגבי מהות הבעיה, דחיפותה וכן שם הרופא המבוקש - לא לשכוח לרשום את הטלפון שלכם. 3.הנחו את הרופא המומחה לרשום מכתב הפנייה למרפאת הכאב בבית החולים הרצוי וספרו לרופא כי על מנת לקבל טופס 17 יעזור מאוד אם יציין במכתב כי נדרשת המרפאה הספציפית הזו לצורך הטיפול המורכב בבעיתכם. לדוגמא: " מבקש להפנות למרפאת הכאב בבית החולים XXX (השם המבוקש) כיוון שמקרה זה דורש טיפול רב תחומי כולל אותו ניתן לקבל רק במרפאה זו !". מקווה שעזרתי בקטנה ובהצלחה, ליאת

25/08/2007 | 16:59 | מאת: דניאלה

לליאת ושאר הקוראים, שלום, תודה ליאת על ה"טיפים", שהינם עיניינים וטובים. לצערינו, הבעיה המרכזית הבילתי פתורה בטיפסי 17 למירפאות הכאב, הוא העדר אישורם !.כאשר למרות כמה שלא נרצה להודות בכך, לשון החוק, ניתנת לפרשנות בצורה שמאפשרת בעצם לקופות החולים שלא לאשר טפסים אלו מבלי להפר חוק, שכן למרביתן יש מרפאות משלהן והן יכולות לכאורה לתת את השרות במסגרתן. אין ספק שרמת הטיפול במירפאות בקופות אינה זהה, ואם נילחמים ניתן לנצח לעיתים. לגבי תשלום, אומנם בדיקת רופא היא זולה, אך אם קופת החולים לא תיתן לך התחיבות העלויות לא תיגמרנה בכך, ויש לקחת גם זאת בחשבון, וטיפולי יום במירפאות כבר יקרים. לדעתי אחת החרויות הבסיסיות של אדם היא לבחור היכן הוא רוצה להיות מטופל, ועלינו למצוא דרך לשאוף לכך, הלא כן?!