טיפול בליריקה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

12/08/2007 | 17:19 | מאת: רוני

האם הטיפול יעיל בכאבים כרונייים של כאבים כתוצאה מטיפול במחלה כרונית (סטרואידים)?

12/08/2007 | 20:07 | מאת: דניאלה

רוני שלום רב, ליריקה נבדקה ומותווית (בהתאם כמובן לשיעורי ההצלחה שלה), בכאבים שמוגדרים בעלי אופי נוירופתי (כאב עיצבי), וללא קשר מהי הסיבה שגרמה לכאב זה. איני יודעת מהו טיב הכאב ממנו את/ה סובל/ת. מקובל לחלק את הכאב לשני סוגים עיקריים-נוציצפטיבי, כמו כאבי שריר-שלד, כאב ממוקם,מוגדר שיכול להיות חד/עמום,לפעמים להקרין וקשור לנזק ברקמה. לעומתו כאב עיצבי בעל מאפיינים שונים-יכול היות שורף, נימול, זרמים,רגישות יתר למגע,קשה לסבול אותו ולתאר,קשור לנזק של מערכת העצבים שלא תמיד ניתן לראותו כשהנזק הריקמתי לעיתים רבות מזמן חלף. אם לכאבך מאפיינים המתאימים לכאב עיצבי, הרי שקיים סיכוי שליריקה תוכל לסייע, כאמור, ללא קשר מה היתה הסיבה שהביאה להופעתו. דרך אגב, התרופה מאושרת רק כקו טיפול שלישי, כלומר יש לפני כן לנסות תרופות נוספות לכאב עיצבי ממשפחות אחרות כמו נוגדי דיכאון, או נוגדי כיפיון או טרמדקס וכו' ,לידיעתך. מאחלת הצלחה, דניאלה

13/08/2007 | 08:08 | מאת: רוני

דניאלה תודה, קבלתי מהרופא תרופה בשם ELATROLET במינון נמוך 10 מ"ג האם ידוע על הטבה משמעותית בטיפו בתרופה?