פגיעה בעמוד שידרה צווארי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/08/2007 | 02:14 | מאת: מוספי נאוה

שלום רב, רוצה לקבל ייעוץ לפני שאני הולכת לעשות ניתוח.....אני אספר בקצרה... לפני כשישה חודשים התחלתי להתלונן על כאבים בצוואר, כתף, וכאבים חזקים ביד,.בהדרגה התחיל לי נימול קשה בכף יד..עם אצבע שליד האגודל שהתנפחה. בסיטי ובאמאראי...אובחנו:בגובה c5-c6 מודגמים שינויים ניווניים של המפרקים האונקוורטברלים. מודגמת הצרות ניכרת של הפורמינה הימנית.מודגמת הצרות קלה של התעלה. מודגם בקע דיסק על בסיס רחב פארא מדיאני ימני הלוחץ על השק הדורלי. בגובה c6- c7 מודגמת הצרות של הפורמינה הימנית. מודגם בלט דיסק הקפי ללא לחץ על החוט. בגובה c7-d1 מודגמים ארטפקטים מאזור הכתפיים המגבילים את הצפיה בתעלה הרכה. בתקופה האחרונה קיבלתי טיפולים של הזרקות בחדר ניתוח של בלוק פורמינלי וזריקות אחרות, טיפולים של כירופרקטיקה,הרבה כדורים נוגדי דלקות, וכדורי הרגעה ושינה. כרגע המצב שלי החמיר, יש לי כאבים חזקים בצוואר, נימול קשה בכף היד עם גירוד,וכאבים משתנים לכל אורך היד שלי.. כרגע מופנית לניוריכרורגיה בתל השומר.לקבל החלטה אחרונה לפני ניתוח.. רוצה לציין שכל ההחמרה נגרמה לי עקב עבודתי בבניית ציפורניים בשימוש אינטנסיבי של היד..את עבודתי הפסקתי בהמלצת הרופא.. מבקשת ייעוץ בדחיפות ולדעת את ההשלכות שלאחר הניתוח, במידה ואצטרך לעבור אותו.. תודה מראש מוספי נאוה

10/08/2007 | 09:13 | מאת: דניאלה

שלום רב, איני יודעת על ידי מי טופלת עד כה (אורטופד, רופא משפחה, רופא כאב). אני אישית דוגלת בכך שיש למצות כל דרך שמרנית שהיא לפני שמחליטים על התערבות ניתוחית, אלא אם ניתוח הוא בילתי נמנע (למשל אם יש נזק נוירולוגי שמצריך התערבות דחופה כמו חולשה מתגברת והולכת של היד, שאין זה המצב).למרות המימצאים בהדמיה, ההחלטה בסוף צריכה להיות בעיקרה קשורה למצב הקליני, כי פעמים רבות המיתאם בין המימצאים לתלונות הוא דל ולכן הבדיקה צריכה לשמש יותר כגיבוי לתלונות, כלומר אם המצב בילתי נסבל ואין כל פיתרון אחר, ובהדמיה יש מימצא שמסביר זאת וניתן לנתחו, אזי זו אפשרות, אבל לא משום שהבדיקה נראית גרועה, צריך בהכרח להינתח. אין ספק שאומנם ניתוח מציג את הפיתרון הליכאורה המהיר והסופי לכאב, ולכן ביחוד בעיתות החמרה יש נטייה לפנות למסלול זה. מאידך, יש לזכור ,שלא רק שלכל פעולה ניתוחית יש סיכונים מסוימים, הרי ששיעור ההצלחות בניתוחים מסוג זה אינו עולה על 50% ,וחלק לא מבוטל אף מעיד על החמרה בכאב לאחר מכן. בסופו של דבר האדם היחיד שיכול להחליט האם הגיעה העת לניתוח או טרם, זו את. השאלה, האם את בטוחה שאכן מיצית כל טיפול שמרני, תרופתי אחר?! אם טרם טופלת על יד רופא כאב הייתי שוקלת להתייעץ במסגרת זו גם כן. אם את מחליטה ללכת על כיוון ניתוחי, הייתי ממליצה לקבל יותר מחוות דעת אחת, לברר היטב לפני כן במה דברים אמורים, מה עלייך לצפות מהניתוח, מתוצאותיו, הצלחות, סיכונים וסיבוכים, כדי שתוכלי לשקול זאת באופן מושכל. מאחלת הצלחה וימים טובים יותר, דניאלה