כאבים חזקים בברך

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

08/08/2007 | 19:33 | מאת: נילי

שלום רב אובחן אצלי קרע במינסקוס בברך ימין.אני חוששת לעבור ניתוח,מאחר שבברך שמאל עברתי ניתוח כזה שלא צלח,יש לי כאבים בברך שמאל,וכאבים חזקים מאוד בברך ימין. אני סובלת מאריטריטיס. מה ניתן לעשות?פיזיוטרפיה לא עוזרת לי. מחכה לתשובה תודה נילי

08/08/2007 | 20:35 | מאת: דניאלה

נילי שלום רב, נכון שפעמים רבות מקובל לנתח מניסקוס קרוע, אולם מצד שני במידה ואין מדובר בקרע מלא, ניתן בהחלט להסתדר בעזרת טיפול שמרני. יתכן שיהיה עלייך מעט יותר לשים לב לתנוחות מסוימות של הברך שלא להפעיל עליה מעמסים שעלולים להחמיר את הכאב, כמו כיפוף מעל 90 מעלות או מנח סיבובי כמו בישיבה מזרחית ,למשל. ניתן להקל על ידי טיפולים תרופתיים ויתכן בשילוב עם משלימים במידת הצורך. עצתי, שתפני למרפאת כאב באיזור מגורייך להתיעצות ומתן טיפול ובטוחני שיוכלו לסייע לך. אומנם, יש לזכור שכל טיפול שהוא הינו תהליך ולעיתים עשוי לארוך זמן, כי לא תמיד הניסיון הראשון למתן טיפול מצליח. אך חשוב להתמיד, עד למציאת השילוב המנצח. בהצלחה, דניאלה