רגישות לטרמדקס

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

08/08/2007 | 04:58 | מאת: אייל

שלום רב לפני כיומיים התחלתי לקחת טרמדקס לטיפול בכאב במפרקים הסקרליים. בינתיים לקחתי מינון מינימלי של 20 טיפות ליום לפני השינה(בעיקר כדי לישון בלי כאבים). מצד אחד התרופה נורא אפקטיבית בשיכוך הכאבים. מצד שני היא גורמת לי לתופעות לוואי מוזרות ביותר. אני איני יכול להירדם, אני פשוט עוצם עיניים, שוכב במיטה ולא נרדם במשך שעות, אפעפ"י היותי עייף. בנוסף כשעתיים לאחר נטילת התרופה מתחיל לגרד לי בכל הגוף, ללא פריחה, והתופעה יכולה להימשך מספר שעות. אני מאוד מרוצה מהאפקט הקליני של התרופה, אך האם כדאי לי להמשיך לקחת אותה בהתחשב בתופעות הלוואו שלה? האם אלה תופעות מוכרות והאם יש סיכוי שהן יעלמו תוך מספר ימים? בברכה אייל

08/08/2007 | 09:24 | מאת: רונית

אייל שלום כדאי לך להוריד בהתחלה את המינון נגיד להתחיל ב-15 טיפות ולהעלות לאט לאט לטרמדקס גורם לתחושה של עירנות אבל עם הזמן הגוף מתרגל והתחושות פוחתות

08/08/2007 | 15:26 | מאת: דניאלה

אייל שלום רב, אכן בהמשך לדבריה של רונית, טרמדקס ידועה כתרופה שעוברים הסתגלות אל תופעות הלוואי שלה תוך מס' ימים, ומומלץ לכן להתחיל במינון נמוך יותר, לרוב 10 טיפות אפילו ולעלות הדרגתית לפי הסבילות והצורך עד מינון מירבי של 40 טיפות למנה. קרוב לוודאי שהפרעת השינה תחלוף, מצד שני, תלונת הגרד יכולה בכל זאת להצביע על רגישות לתרופה, ולכן אם הגרד יחמיר, ו/או תופיע פריחה או קוצר נשימה או נפיחות בפנים, הייתי שוקלת בכל זאת להפסיקה, כי לאלרגיה להבדיל מתופעות לוואי, אין התרגלות, ולהפך, לעיתים היא אף עלולה להחריף עם הזמן, לתשומת ליבך. כל טוב, דניאלה

24/08/2007 | 11:11 | מאת: מירה בולבה

שלום לך איל. גם אני התנסתי לאחרונה בתרופה זן, אמנם בכדורים ולא בטיפות. גם אני שמתי לב שאני מתגרדת נורא ובסוףאפילו הופיעה לי פריחה בידיים וברגליים. החלטתי להפסיק את לקיחת התרופה וראה זה פלא, הכול עבר, לא גירוד ולא נפיחות. נסה להימנע מהתרופה לכמה ימים ואז תוכל להיות בטוח שהיא הגורם לגירודים שלך בגוף. נסה לבקש מהרופא כאב שלך סימבלטה במקום טרמדקס, אולי יעזור יותר. מירהבולבה