לחיות עים הכאב-לא מוכרחים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

07/08/2007 | 16:44 | מאת: שלומית

אולי כדאי לשקול טיפול ברפואה משלימה? בכל קופות החולים אפשר לקבל טיפולים כאלה(כמו למשל דיקור). בנוסף לזה,אולי תפנו לפרופ' קרסו בביה"ח הילל יפה,אמנם לקבל אצלו תור לוקח המון זמן-אבל מאד מומלץ.

16/08/2007 | 13:39 | מאת: שלמה ש.

לא מוכרחים לחיות עם הכאב זה נכון,אך לפעמים זה לא תלוי בנו עד כמה שידוע לי למרות שכל אחד משתדל לדאוג ולטפל בעצמו עד כמה שהוא יודע ויכול...בגלל שכאב זה עצבים ועצבים מקבלים הוראות מהמוח ובמוח יש לנו אפשרות לשלוט למי שחזק ולמד לעשות זאת אכן הייתי ממליץ על טיפולי רפואה משלימה ולאוו דווקא בדיקור (פסיכולוגית נושא המחטים זה מלחיץ חלק מהאנשים) הייתי ממליץ גם על שיאצו שזה מרגיע במיוחד ועוזר מאוד להיות קשובים לצורכי הגוף שלנו ולשליטה בו בעזרת המוח ותרגילי דימיון מודרך יוגה והיפנוזה עצמית...את זה אני כותב כאן מניסיון של שלוש שנים שבהם אני למדתי שהכאב כרוני הוא חלק מחיי ואני יכול להעלים אותו לדרגה1-2 עד כדי שלפעמים אני לא מרגיש בו,אך אם קורה לי "נפילה" במצב הרוח וכתוצאה מכך אני לא מרוכז, רמת הכאב שלי( באיזור הניתוח) עולה לדרגה3-5 וזה ממש לא נעים...אני ממליץ לקרוא את הספר של ד"ר ג'רלד אפשטיין "דימיון מודרך" ועל שיאצו כמובן...יהיו כאלה שיתאים להם רפלקסולוגיה,כל אחד לפי הבעייה הספיציפית שלו/ה לכן מוטב להתייעץ היטב לפני שעושים צעדים נוספים. אני מאחל לכם המון בריאות ללא כאב. ולמנדי היקרה אני מאחל המון בריאות ללא כאב ולכל קבוצת התמיכה שמכירה אותי (-: שלמה ש.