תרופה שאינה בסל

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

07/08/2007 | 11:43 | מאת: סימונה (לאה בירן)

לחברי הפורום ומנדי היקרה שלום, אני מזה שנה וחצי נמצאת בתאונת עבודה, אפשר לומר שלמעביד שלי יש מידה גדולה של רשלנות ע"י כך שהוא מנע ממני את הזכויות האלמנטאריות המגיעות לי כעובדת בתפקיד אותו מילאתי כמרכזנית לא קבלתי אוזנית ונאלצתי להרים ולהוריד שפרפרת למעלה מאלף פעם ביום כאשר בנוסף לכך בפועל הוטלו עלי מטלות הכרוכות בסחיבה של שקי דואר כבדים, הרמת ציוד כבד כאשר עבודות אלו לא היו קשורות לתפקיד אותו מילאתי הניצול למצות את המקסימום מהעובד ואני מחשש לאבד את מקום עבודתי בצעתי כל משימה כדי שלא יפטרו אותי ובשורה תחתונה מאז אני יושבת בבית וסובלת מכאב שהשתלט על החיי יומיום. המרוץ ממוחה אחד לשני נהפך בעיני כאובססיה כדי למצוא מידת הקלה מהכאב. אני מטופלת אצל פרופ' מירובסקי מאסף הרופא, ד"ר קנולר מתל השומר, פרופ' פלומן וד"ר רנד מאסותא וד"ר איתי גור אריה ממרפאת כאב בתל השומר כולם קבעו שעלי לעבור ניתוח ב"ש צווארי אולם ציינו שאילו אחד הניתוחים שהם לא הכי אוהבים לבצע כי הסיכויים להחלמה הם יחסית נמוכים, הייתי אמורה בחודש דצמבר לעבור את הניתוח אולם ברגע האחרון קבלתי פיק ברכיים והשארתי את אופציית הניתוח פתוחה. אני מטופלת באין ספור כדורים 8 פרקוסט ביום, 4 קספו,4 סלקוקס 4 אלגוליזין פורטה .וחשה שכל הגוף שלי מורעל והטיפול התרופתי כבר לא מגיב לכאבים הבלתי נסבלים...לאחרונה התחלתי עם האוקסקונטין שאף הוא לא ממש משפיע. ד"ר איתי גור אריה רופא מקסים אולם גם לו אין תרופת פלא להשכיח את הכאבים והוא מנסה את כל האופציות האפשריות כדי להקל על כאבי ולמרות הידע הרחב בתחומו זה לא ממש הולך ...רכשתי את הליריקה באופן פרטי למרות שזה לא היה בסל וחשבתי שמכאן תגיע הישועה גם אצלי אולם לאחר כשבועיים הופיעו אצלי בצקות ברגליים ונאלצתי להפסיקם מאז לא ניסיתי לקחת אותם שוב, בקשתי לנסות את הסימבלתה אולם שוב נתקלתי בסירוב של קופ"ח מאחר והתרופה אינה בסל..כיום מבחינה כלכלית איני מסוגלת לרכוש תרופה זאת באופן פרטי , בינתיים בעלי עבר גם ניתוח לב פתוח ושנינו בקריסה הן פיזית והן נפשית. אני בת 52 ובעלי בן 57 ויש לנו תאומות בנות 9 שסובלות מהמצב בו אנחנו נמצאים, אני לא מסוגלת שיגעו בי כי כל נגיעה ולו הקלה ביותר גוררת כאב בלתי נסבל שרק באמת מי שמכיר מהו כאב יכול להבין כמה ההתמודדות עם הכאב קשה. מטבעי אני אישה שכוח הסבולת שלה גבוהה אולם במצב בו אני נמצאת הכאב הצליח להשתלט על חיי ותאמיני לי שלא הייתי רוצה להימצא במקום בו אני נמצאת, לפעמים אני מעדיפה למות מאשר לסבול ולגרום לסביבה האוהבת לחיות עם הסבל שלי. המאבק להכיר את מצבי כנכות זה כמו להיאבק בקירות, למרות שכל הרופאים שציינתי למעלה קבעו שאיני כשרה לעבודה ואף לעבודה כמרכזנית וכך גם רופא תעסוקה קבע שאיני כשרה לעסוק בשלב זה בשום עבודה גם הביטוח מנהלים שלי שבו קיים סעיף בגין אי כושר לא מוכן לשלם לי את הקצבה המגיעה לי לטענתם אני יכולה לחזור לעבודתי כמרכזנית לקבל עמדת עבודה מתאימה עם כסא אורטופדי ושיאפשרו לי כל שעה לקום ולעשות סבוב..מן הסתם זה לא רלוונטי כי שום מעסיק אינו מקבל את עמדת רופא תעסוקה של חברת הבטוח אלא רק את עמדת רופא התעסוקה של קופ"ח שקביעתו היא בלתי משוחדת . אנחנו שוחחנו לפני כחצי שנה רבות בפורום ובנייד אולם מאחר והמצב שלי החמיר כך גם הייאוש ממצב זה . אני סובלת מלחץ עצבי על חוליות ע"ש צווארי אשר כתוצאה מכך השתתקה לי חצי יד ימין לכל אורכה כאבים בצוואר ובראש, בנוסף יש לי בלטי דיסק רבים בע"ש מותני הקורנים לרגליים שגרם לי לקשיי ישיבה והליכה רבים עד שלפני כחודשיים נפלתי ושברתי את הקרסול אני מגובסת מאז חצי רגל כי אין לי עדיין איחוי מלא. כשהודעתי למעביד שבנוסף למחלה ממנה אני סובלת נפלתי ושברתי את הרגל בתגובה לאחר חמישה ימים קבלתי בפקס הודעת סיום עבודה (פיטורין). בגדול מאישה עובדת סביב השעון הפכתי לשבר כלי ובשל מצבי כל הבית קרס. משאבי אנוש של מקום העבודה התעלם לחלוטין מכל מה שאני עוברת במהלך כל התקופה וזרק אותי לכלבים. אני חיה במצב בלתי נסבל ואשמח לקבל כל סיוע ויעוץ ולו כדי להקל על הסבל היומיומי, אני אשמח לבוא ולהתראיין גם ללא עלום שם ולו כדי שנשים צעירות הנמצאות בתחילת דרכן במעגל העבודה וחוששות לתבוע את זכותן לא תצטרכנה בעתיד לעבור את הסבל שאני ועוד הרבה כמוני עוברות. הנייד שלי 052-5856330 (השם שלי בפורום היה סימונה) אולם שמי האמיתי הוא לאה בירן. מנדי כשאני רואה אותך מתראיינת בטלוויזיה וקוראת את התגובות שלך בפורום ואת כל מה שאת מנסה לעשות מהמקום בו את נמצאת את בעיני פשוט מלאך ו מאחלת לך ולכל מי שנוטל חלק שלא תדעו יותר כאב ושיהיה לכם את הכוח להמשיך ולהוביל אותנו לדרך שאין בה כאב. אשמח לשמוע ממך שיהיה לך המשך יום מהנה מחבקת אותך בחום על כל העשייה שלך עבור כל אחד ואחת יישר-כוח. בנאמנות שלך לאה

04/02/2009 | 15:13 | מאת: לילי

אני מתופלת מאז כשנתים בסימבלטה 60 מג,בגלל פולינרופטיה אחרי טיפולים כמוטרפיים בלימפומה נו הוצקינס.ליפני כ4חודשים חליתי גם בקרצינומה.בהמלצת האונקולוגית אני מקבלת פמרה,בתקוה להקטין את הגוש בשד.הפמרה גורמת לי לכאבים במפרקים בידים, בפרקי היריכים ,בברכים.כל השהיציו לי הרופאים כמשכחי כאבים לא עזר.הכאבים הם בעיקר בלילה ובבקר.אנא הצאתכם.חוץ מזה גם הפמרה אינני מקבלת,למרות שלפי הבדיקות האונקולוגית החליתה שהתרופה המתיאמה לי היא פמרה ולא טמוקסיפן.אנא עזרתכם בשני הנושאים.בתודה מראש לילי.