כאבי מחזור

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

05/08/2007 | 13:11 | מאת: נטע

כל פעם ביום הראשון של מחזור יש לי כאבים ממש נוראים בבטן , הלכתי למרפאה ונתנו יל טיפות אופטלגין .זה לא עוזרות לי. אני לא מסוגלת לזוז ולא לשבת כל פעם אני פוחדת להזיז את הגוף שלי כדי לא לקבל כאבים נוראים . מה ניתן לעזות במקרים כאלה?

05/08/2007 | 13:18 | מאת: דניאלה

נטע יקרה, כאבי מחזור חזקים הם תופעה לא נדירה, ולרב אינם קשורים לבעיה. למרות שבוודאי אין זה מנחם ברגע זה, וגם לא ציינת מה גילך, אבל אניח שאת צעירה, אולם בדרך כלל, יש להם נטייה עם השנים להחלש. עם זאת, כמובן שאין סיבה שתתיסרי בינתיים, ויש אפשרויות להקל עלייך, על ידי תכשירים יעילים יותר מאופטלגין, שדווקא אינו בהכרח תרופת הבחירה לסוגי כאבים אלו. עצתי שתפני לרופא הנשים שלך, כך גם תוכלי להיבדק ולוודא שאין סיבה הגורמת לכאב מעבר למחזור עצמו, להתייעץ עימו לגבי תרופות משככות כאב יעילות ומתאימות יותר, ובמידה וחלילה גם הן לא תועלנה די, לשקול עימו אפשרויות טיפוליות אחרות (כגון מתן גלולות למניעת הריון למשל שעשויות להקל גם כן לפעמים תלונות אלו). בכל אופן, בטוחני שעם מעט עזרה, גישוש וסבלנות, תמצאי את הדרך לעבור גם את היום הזה של החודש בשלום. בהצלחה, דניאלה

06/08/2007 | 17:53 | מאת: נטע

אני בת 20 וכאבי מחזור יש לי כבר 8 שנים