כאבים כרונים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

02/08/2007 | 20:59 | מאת: מיכל ו

אני סובלת מכאבים חזקיםבפרק ירך ימין עקב 3החלפות פרק כתוצאה מ: נקע מולד של הירך והציעו לי לעבור חסם אפידורלי ואני מאד מפחדת הכאבים הם כרוניים ואני מקבלת מדבקות נגדם אבל זה לא עוזר יש לי גם כאבים חזקים בגב עקב צילעה קשה

03/08/2007 | 18:24 | מאת: דניאלה

מיכל שלום רב, אני מצטערת לשמוע על בעיותייך. אני מבינה לפי מה שאת מתארת שאת נמצאת במיסגרת טיפול מסודרת. את ההחלטה האם לעשות או לא את הזריקה בסופו של דבר תוכלי לקבל אך ורק את, השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך, ממה יש כל כך לחשוש, ומה יש לך בעצם להפסיד אם תעשי אותה ?! כמובן, לכל פעולה יתכנו תופעות לוואי או סיבוכים כלשהם מחד והתועלת לא תמיד ברורה מאידך. אך אם בודקים לגבי זריקה אפידורלית, אנו מדברים על פעולה שיגרתית למדי, שהסיכון בו הוא נמוך. הרי יום יום יולדות עוברות זאת, בחדרי ניתוח עושים זאת בנוסף להרדמות, ולהקלות כאב. הפעולה מבוצעת בהרדמה מקומית, כך שכמעט ולא כואבת ונמשכת מס' דקות. סיבוכים ממשיים-נדירים. יתכנו כאבי ראש אם "פספסו" את המקום ונכנסו יותר עמוק למשך כמה ימים וזה עובר. לפעמים רגליים רדומות לכמה שעות אם יש יותר מידי חומר, אבל גם זה חולף לבד, ותיתכן קצת רגישות מקומית באיזור ההזרקה. אני אישית עברתי עשרות ורק פעם אחת חדרו לי עמוק מידי וזה לא היה בזריקה רגילה אלא בניסיון להכנסת צינור לשבוע. מצד שני-הסיכוי שזה יעזור הוא לא רע, ולפעמים זה עוזר לתקופות ממושכות, אם כי לפעמים יש נטייה לחזור על הזריקה אחרי חודש למשל לשפר תגובה. אני הייתי ממליצה לנסות. אבל- זו החלטתך. בסך הכל הרופא חושב כנראה שזה יכול להקל על כאבייך, לא חבל לפחד ולהמשיך לסבול?! נשמח לשמוע אם תעשי זאת, כיצד עבר ומה שלומך. כל טוב, דניאלה

04/08/2007 | 12:37 | מאת: דניאלה

מיכל היקרה שלום רב, שוב, לאחר ששלחתי את תשובתי נזכרתי כי לפני מס' ימים עניתי תשובה דומה לפנייה שכזו. ולכן,אם למרות שקיבלת הסבר על מהות הפעולה, יתרונות וסיכונים, עדיין החשש ממנה כה גדול, עדיין ההסברים לא מספקים אותך, ועדיין את כמהה לתמיכה או חיזוק, מדוע שלא תחזרי לרופא שהציע את ההזרקה וראשית תבקשי ממנו שיסביר לך מה עשויה לתת לך הזריקה וכיצד בכל זאת היא עלולה לסכן אותך. שיתאר לך בשפה מובנת את המהלך. ואם עדיין אין זה מניח את דעתך, שיאמר מהן אולי הדרכים החלופיות שהוא יכול בשלב זה להציע לך על מנת להקל עלייך. אולי יש אפשרויות תרופתיות נוספות, או טיפולים משלימים-כמו היפנוזה/הרפייה או אחרים (דיקור, אוסטאופתיה וכו') שיכולים להקל עלייך כעת. יתכן שלאחר שתדעי מהן האפשרויות העומדות לפנייך, יהיה לך קל יותר לקבל החלטה. הרי מה שלא תבחרי, איש לא בוחר בכאב. אם יש דרך להקלה, ולו מועטת, ולו לזמן מה, האם זה לא שווה ? מאחלת כל טוב מכל הלב, דניאלה