כאבי ראש

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

30/07/2007 | 10:34 | מאת: שלמה

שלום: זה שנים רבות אני מתעורר בשעות הבוקר המוקדמות עם כאב ראש, כאבי הראש מתחילים בין 3 עד 5 בבוקר, לפעמים חזקים מאוד ולפעמים ניסבלים, נבדקתי פעמים רבות אצל רופאים למינהם ואין ממצא חד משמעי, יש לציין שבתקופה האחרונה גיליתי תופעה לא מובנת, לרוב כאבי הראש מתחילים כשאני שוכב במיטה, הכאב מתחיל בחלל האף הפנימי העליון וכשאני שוכב על צד שמאל נחיר האף הימני נסתם וכשאני שוכב על צד ימין נחיר האף השמאלי נסתם, לפעמים הכאבים נמשכים שעות ולפעמים הכאבים נעשים ניסבלים רק לאחר קומי מהמיטה, האם לתופעות אלו יש ממצא מסויים. בתודה ,שלמה.

30/07/2007 | 14:37 | מאת: דניאלה

שלמה, שלום רב, ציינת שנבדקת על ידי רופאים רבים במהלך השנים הללו, אך לא ציינת על ידי אלו רופאים ואלו בדיקות עברת. מכיוון ומדובר בכאבים ממושכים אשר בסך הכל לא משנים את אופיים משמעותית, הסיכוי שנגרמים עקב בעיה המסכנת אותך, הם נמוכים. בכל אופן, במידה וטרם ביצעת זאת יש מקום להיבדק על ידי אף-אוזן-גרון, ולהשלים אולי הדמייה של איזור הראש, נאמר ע"י CT .בהנחה שהבדיקות לא תמצאנה ממצא שניתן לטפל בו, נראה לי שבשלב זה יש להתרכז בשיפור איכות חייך והקלת הכאב ואיכות השינה שלך במקביל, ללא קשר לגורם להם. פעמים רבות אין מוצאים למרות בדיקות נרחבות את סיבת הכאב, אך אין זה אומר שאינו קיים, ובוודאי שאין זה אומר שאין לטפל בו. ולכן עצתי לך לפנות במקביל למרפאת כאב באחד מבתי החולים הסמוכים למקום מגוריך, שם תוכל לקבל טיפול תרופתי, תמיכתי ובמידת הצורך שילובו עם שיטות נוספות, על ידי צוות מיקצועי רב תחומי. כל טוב ובהצלחה, דניאלה

30/07/2007 | 17:25 | מאת: שלמה

שלום: לאחר תשובתך ממש נדהמתי , לאחר שהיסברתי את מצבי הקשה תשובתך בעיני ממש שיטחית ולא עינינית למצב כמו שפירטתי לפרטים, בעיני היא תשובה לצאת ידי חובה ולא איכפטיות. שלמה.

30/07/2007 | 17:40 | מאת: דניאלה

שלמה שלום שוב, איני יודעת מה בדיוק הציפיה שלך מפורום זה. זהו פורום שמטרתו למתן תמיכה ריגשית בין אנשים הסובלים מכאבים כרונים. אין זהו פורום הנותן אבחנות רפואיות או המלצות טיפוליות מה גם שלהוציא מנדי שהיא בעלת תפקיד כל אחד אחר מהמשיבים עושים זאת על סמך ניסיונם האישי,דעתם האישית ורצונם הטוב בלבד, שנרכש לרוב משנות ניסיון אישי עם תסמונת כאב כזו או אחרת. אז אני מצטערת שתשובתי לא מספקת אותך, אך איני חושבת שלאחר שהקדשתי זמן, תשומת לב ונתתי מענה מהיר מגיעה לי התיחסות שכזו.

30/07/2007 | 18:21 | מאת: שלמה

שלום דניאלה: חוזר אני ושואל מה כישוריך הרפואיים לאחר תשובות חד משמעיות ופסקניות, תשובותייך חייבות להיות מקצועיות ולא חוחבניות, אדם שפונה לפורום זה מצפה לתשובה מיקצועית רפואית ולא לתמיכה ריגשית כל שהיא......... שלמה.