כאב ראש

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

30/07/2007 | 05:14 | מאת: שני

שלום רב, שמי שני, בת 25,אני סובלת מכאב ראש בממוצע אחת לשבוע ומיד נוטלת כדור אקמול לבן או אדוויל. מה התחליף הטבעי לכדורים אלו? או לחלופין מה ממולץ לאוכל כדי למנוע זאת? תודה רבה

30/07/2007 | 14:26 | מאת: דניאלה

שני יקרה, שלום רב, אני מבינה את הנטייה של להימנע מנטילה של תרופות וחומרים כימיים, אך יש להבין מספר דברים. נכון שלתרופות תיתכנה תופעות לוואי, ביחוד אם נלקחות במינונים מעל למקובל, או לטווח זמן ממושך, מאידך גם לסבל או כאב ללא מענה יש השלכות לא מבוטלות שאין להתעלם מהן לאורך הזמן. האם כשאת נוטלת אקמול ו/או אדוויל את זוכה להקלה הרצויה? כי אם כן, אז אולי פעם בשבוע ליטול כדור "קל" יחסית המשיג הקלה, אין זה דבר כה שלילי, ביחוד שמדובר במינון נמוך והסיכוי שאכן בתדירות שכזו יגרם לך נזק הוא קלוש. כמובן שאם אין זה עוזר לך אז הדבר הוא אחר, ויש לפנות ליעוץ נוירולוג, ואולי לשקול טיפול מונע או אחר. בנוסף, חשוב להבין שגם דברים "טיבעיים" יכולים להיות עם תופעות לוואי בדיוק כמו תרופות. להזכירך, קוקאין ומורפין הם "טיבעיים", הרי מקורם מצמחים, כך שיש להיזהר בהגדרות של מה כימי ומה טיבעי. התאמות מזון להפחתת כאבי ראש עברו תמורות רבות במשך השנים. עיקר הדברים התייחסו לגבי כאבי ראש מסוג מיגרנות שם קיימים שינויים בכלי הדם והתאמת המזון היא בהתאם. עדיין יש גישות נטורופתיות והומאופתיות שמאמינות בכך לפי התאמה אישית, כך שלא ניתן לתת "מירשם" גורף. המלצתי, לפנות למומחה לכאבי ראש במיסגרת המתאימה ולהתייעץ עימו לגבי הטיפול המתאים. כל טוב. דניאלה

02/08/2007 | 12:53 | מאת:

שלום רב שני, אין לי כל הכשרה שמאפשרת לי להמליץ לך על תזונה מתאימה וכו' אך אם זה הכיוון שאת רוצה לפנות אליו בשביל לנסות להקל על כאבי הראש, אני ממליצה לך לפנות למומחה/ית בתום התזונה הטבעית או נטורפת. דווקא לאחרונה, מישהי הסובלת כבר שנים מכאבי ראש איומים שלגמרי השתלטו על חיי היום יום שלה, הצליחה להשיג הקלה בשינוי תזונה. אם תרצי, אשאל אותה, למרות שמן הסתם, זה משהו שצריך להתאים לך אישית. מעבר לכך, בהמשך למה שנאמר, אני גם חושבת שכדאי לך לפנות למומחה לכאבי ראש על מנת לראות אם יש לו הצעות. לאחר שתשמעי את ההמלצות שלו, תוכלי לקבל החלטה המבוססת על ידע מכמה כיוונים.... בהצלחה, מנדי