כאבי ראש כרוניים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

29/07/2007 | 19:13 | מאת: שני

שלום, שמי שני אני בת 26, מזה 6 שנים אני סובלת מכאבי ראש. בעבר אני זוכרת את הכאבים רק במקרי לחץ אקוטיים ובשנה האחרונה הכאבים רק גוברים והתדירות שלהם גדלה. הייתי אצל נוירולוג ושללו לי בעיה מסוג זה. התחלתי דיקור סיני, אני בפגישה הרביעיצת והמצב עדיין לא השתפר. האם כדאי לי לעשות CT או MRI כי אני מתחילה להילחץ שאולי זה סיבה אחרת ולא לחץ... תודה שני

29/07/2007 | 19:47 | מאת: דניאלה

שני שלום רב, לכאבי ראש סיבות רבות. לרב, וביחוד כאשר הכאבים ממושכים הסיבות השכיחות לכאבים הללו אינן סיבות אשר יש לדאוג מהן ולכן בדרך כלל בדיקות כגון CT או MRI שמטרתן לשלול את הדברים המסוכנים והדחופים שיכולים לגרום לכאב זה אינן הכרחיות. עם זאת, כאשר כאב משנה את אופיו או מחמיר ללא שליטה יש מקום לשקול ביצוען כדי להיות שקטים שאכן אין כל בעיה אחרת. יש להבין שבדרך כלל לחץ בלבד אינו הגורם היחידי לכאבי ראש,אך בהחלט יתכן כפי שתארת שמצבי לחץ יחמירו בעיה של נטייה לכאבי ראש כמו שמצבי דחק אחרים עשויים להחמיר זאת,כגון דיכאון, כעס, או כל רגש שלילי שהוא, אך אינם בהכרח הסיבה עצמה לכאב. באשר לדיקור, אומנם יש שמגיבים לשיטת טיפול זו, אך העובדה שלאחר 4 טיפולים אין הקלה אין היא הסיבה להחלטה האם יש או אין לבצע דימות. יש להבין כי התגובות לכל טיפול שהוא הן שונות מאדם לאדם, ובוודאי שבדיקור שסטנדרט הטיפול עצמו וריאבילי,ההבדלים במידת ההצלחה הוא רב. כיום יש טיפולים רבים לכאבי ראש, הן תרופתיים, והן אחרים. הייתי מציעה לפנות למומחה כאב המתמחה בטיפול בכאבי ראש, לרב נוירולוג, כדאי דרך מירפאת כאב שם ימצאו כל שאר אפשרויות הטיפול באופן זמין, כך תוכלי גם לקבל טיפול, וגם להתייעץ עם אדם מומחה לגבי הצורך בהמשך ברור. כל טוב, דניאלה