כאבי ראש כרונים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

27/07/2007 | 18:36 | מאת: גיא

אני סובל כשנתיים מכאבי ראש כרוני בעקבות מכה שקבלתי. מדובר על כאב קבוע שרק שינה מורידה את עוצמתו. עשיתי CT ו MRI שהיו תקינות. הייתי אצל 3 ניורולוגים בכירים ( ד"ר רחל הרינג , ד"ר קולין קליין , ד"ר מוסק ) שלא הצליחו למצוא פתרון בעזרת התרופות שנתנו לי. ניסיתי מאסג' טווינה ,טיפול של כירופרקט , טיפול הומופטי , דיקור , צמחים סיניים ועוד ,אך ללא הועיל. רציתי לדעת האם טיפול בהיפנוזה יכול לעזור? ואם כן האם תוכלי להמליץ לי על מישהו. לגבי הנושא של מרפאת כאב אני גר בהוד השרון , האם יש מרפאת כאב באזור שאת ממליצה שמטפלת בכאבי ראש כרונים? האם יש לך רעיונות נוספים מה אפשר לעשות? אני ממש מיואש!

27/07/2007 | 19:37 | מאת: דניאלה

גיא שלום רב, ראשית אני יכולה להבין את התסכול שלך, ואת הקשי, אבל לאחר מאבק יומיומי של חמש עשרה שנים בכאב כרוני למדתי שראשית, אין לאמר נואש. כן, יש נפילות, וזה בסדר, כל עוד אתה יודע שהן זמניות ומחר יום חדש ותראה את האור ותוכל להמשיך קדימה. שנית, חשוב לדעת למצוא בתוך הקשיים גם את היתרונות, קטנים ככל שיהיו, למשל, אם השינה מפיגה את הכאב ואתה יכול לפחות לנוח, הרי זהו יתרון. חשוב לנסות למצוא פעולות או דברים שבעזרתם על ידי הסחת הדעת תקל על עצמך, אם זה עבודה או תחביב, או יציאה עם חברים או שמיעת מוסיקה או עיסוק באומנות או ללטף את החתול, מה שזה לא יהיה. באופן ישיר יותר- לתת המלצות באיזור המרכז איני יודעת ובטוחני שמנדי תוכל לסייע בכך יותר ממני. אבל שני דברים-הראשון הוא: נכון שהיית אצל מס' רופאים טובים ועברת כמה וכמה טיפולים שונים, אבל העובדה שבוצעו במקומות שונים וללא רצף טיפולי, היא בעייתית. זהו היתרון המרכזי בטיפול במירפאת כאב. אין שם קסם, וכן, יתכן שהתהליך יארך זמן ויזדקקו כמה ניסיונות עד שתאוזן, שזה לפעמים גם עיניין של קצת מזל, יש שניסיון ראשון עוזר ויש שאחרי חודשים עדיין נאבקים, אבל מה שחשוב שאתה במעקב מסודר עם אותו מטפל, ובאותה מיסגרת יכול לקבל גם תרופות, גם תמיכה פסיכולוגית וגם טיפולים משלימים במידת הצורך ולפי שיקול הדעת של אמשים המתמחים בתחומים הללו. בנושא ההיפנוזה, טיפולים בהיפנוזה בהחלט יכולים לסייע בהקלת כאב. אבל יש להבין שלמרות שאני חושבת ומאמינה שזו יכולת שעם הדרכה כל אחד יכול לרכוש אותה ולהעזר בה, ובכך גם לקבל שליטה עצמית, כדי להפוך אותה לישימה ויעילה היא דורשת גם תירגול מצידך, ולא מעט. דרגה יותר"נמוכה" מהיפנוזה אך מקובלת גם כן ונמצאת במירפאות כאב רבות היא ביופידבק המבוססת על הרפיית שרירים תוך משוב על ידי מחשב בשלבי ההדרכה כדי שתוכל לקבל בקרה אגב מה שאתה מבצע בעת התירגול ולשפר את הביצוע, ומאוד נמצאה יעילה בכאבי ראש שונים. בטוחני שלמרות שכרגע נראה לך שעשית ה"כל" יש עוד די מה לתת וכיצד לסייע לך, ומירפאת כאב היא בוודאי הצעד הראשון בדרך הנכונה, בהצלחה, דניאלה