כאב כרוני

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

23/07/2007 | 22:08 | מאת: מיכל

עברתי שלושה ניתוחים להחלפת פרק עקב נקע מלידהבפרק ירך ימין ואני סובלת מכאבים קשים הציעו לי לעבור זריקה של אפידורל ואני מאד מפחדת האם יש אפשרות אחרת?ומה הסיכונים תודה מיקי

24/07/2007 | 13:17 | מאת: דניאלה

מיכל שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הסבל שאת חווה. אני מבינה שאם הוצע לך לעבור זריקת אפידורל הרי את נמצאת בטיפול על ידי מסגרת כלשהי. לא ציינת אלו טיפולים או תרופות ניסית עד כה, אך לשאלתך האם יש אפשרויות אחרות, אני מתארת לעצמי שאפילו אם טופלת על ידי משככי כאב כאלה או אחרים בוודאי ניתן למצוא טיפול ו/או תשלובת של תרופות שטרפ התנסית בהם ואשר יתאימו לך ויוכלו להקל את כאבייך בצורה טובה יותר. אם אינך מטופלת דרך מרפאת כאב, אז הייתי ממליצה בשלב זה לנסות ולפנות לאחת ממירפאות הכאב באיזור מגורייך כך תוכלי לזכות גם לטיפול תרופתי ו/או פולשני או אחר-פיזיותרפי, אלטרנטיבי, תמיכתי, כתלות במצבך. לגבי זריקת האפידורל עצמה- כמובן שלכל פעולה יתכנו סיכונים כלשהם, אך בסך הכל הזרקה אפידורלית היא פעולה שכיחה המבוצעת ברחבי הארץ יום יום לעשרות או מאות אנשים (אם נכליל גם את הנשים היולדות) ושיעור הסיבוכים המשמעותיים הוא קטן מ-1% .הדברים השכיחים הם חדירה לחל ספינלי במקום אפידורלי עם דליפת נוזל שידרה ויתכנו לכן כאבי ראש וסחרחורת למס' ימים, כאב מקומי, הזרקת עודף חומר ולכן לא רק הרדמה תחושתית של הרגליים אלא למס' שעות הרדמות /חולשה ברגליים-אך זה חולף ללא נזק נוירולוגי,סתם לא נעים. יש בהחלט אנשים שזריקה מסוג זה מסייעת להם. היעילות יכולה לנוע ממשך הזריקה עצמה שזה כ-12 שעות בלבד ,לכאלו שנהנים מהקלה לשבוע שבועיים ועד הקלה למשך חודשים. בתור אדם שעברה עשרות זריקות אפידורליות בחייה, עליי לציין שהשד אינו נורא כלל. השאלה האם לעשות בעיקר תלויה באם את מרגישה שמבחינה תרופתית מיצית כל אפשרות אחרת, אם כן, בהחלט הייתי שוקלת לפחות לנסות פעם אחת, דניאלה