רגל נרדמת ושורפת

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

18/07/2007 | 17:27 | מאת: דני

תודה עבור תשובתך המהירה,אחדד את שאלתי.נשלחתי לסי.טי ע"י האורטופד לאחר כאבי צואר +צריבה באזור הצואר שהקרינה ליד ימין(הרגשתי זרמים חזקים ביד ימין +חולשה ביד וחוסר יכולת להרים דברים).בסי טי -שינויים ניוונייםניכרים עם זיזים בשולי גופי החוליה והיפרטרפויה של המפרקים הפצטאליים והאונקו-ורטברליים.C3-4 הנקב הבינחולייתי השמאלי מוצר.C4-5 בינחוליתיים מוצרים קלות.C5-6 נקבים בינחוליתיים מוצרים מאוד.בכל הגבהים התעלה הגרמית מוצרת.מודגם בלט אחורי של הדיסקית עם לחץ קל על השק הדוראלי.C-1-2 הכל תקין.C2-3 תקין. האם ממצאים אלה קשורים להירדמויות +מעין שריפה באזורים בגוף?במיוחד ברגל שמאל.מדי פעם שריפה קלה ביד שמאל מעל המרפק.כל זה קרה בתקופה של חודש וחצי האחרון.ה"שריפות"שאני מתאר רק בשבוע האחרון,אך הכל סמוך אחד לשני.

18/07/2007 | 22:10 | מאת: דניאלה

דני שלום רב, אין מקומו של פורום זה לתת יעוץ רפואי מיקצועי, וביחוד שלא ניתן לעשות זאת בצורה רצינית ובטוחה ללא ביצוע תשאול מסודר, בדיקה גופנית וראייה של כל המיסמכים, כך שעלייך להתייחס לדבריי בזהירות ובהבנה שניתנו עם חסך מידע. עם שזה נאמר, על סמך דברייך, אין די נתונים בבדיקת ה-CT אשר יכולים להצביע על קשר ישיר בין המימצאים בבדיקה לתלונות שאתה מתאר. הבדיקה מתארת שינויים נווניים כלליים, אך ללא עדות ללחץ ברור על עצבים. מאידך, אין זו בדיקת הבחירה לרקמות רכות של מערכת העצבים. וכן קיימת הצרות במספר גבהים של המיבנה הגרמי עצמו בתעלת השידרה, ויתכן וזה לכשעצמו גורם ללחץ לחוט השידרה העובר בתוכו, שלא רואים ב-CT ,דבר שעשוי לגרום לתלונותיך. המלצותי- ראשית, עלייך בהקדם האפשרי לחזור לאורטופד שהפנה אותך לביצוע בדיקה זו. שנית, הייתי שוקלת לפנות במקביל לייעוץ נוירוכירורגי, לקבלת חוות דעת נוספת. איני יודעת אם מדובר חלילה במצב שידרוש התערבות ניתוחית, אך לאור התלונות על חולשה ביד, מומלץ לבדוק זאת ובהקדם. הייתי חושבת על ביצוע של MRI לעמוד שידרה צווארי שאיכותו טובה יותר ויכול להדגים לחץ על עצבים ש-CT לא. ולסיכום, כל עוד המצב יציב, אז לא הייתי מידי דואגת, אך אם תופיע החמרה פתאומית שהיא, כמו חולשה ברגל, החמרה של חולשת היד, הפרעות בשליטת סוגרים, הייתי פונה למיון, ולא מחכה לתור של האורטופד. כל טוב, ובהצלחה, דניאלה