פיברומיאלגיה וליריקה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

17/07/2007 | 02:04 | מאת: רחל

שלום אי חולה במחלת הפיברומיאלגיה והיתה כתבה, שכדור בשם ליריקה הוא טיפול למחלה האם זה כך? והאם הא בסל התרופות? תודה רחל

17/07/2007 | 12:12 | מאת: דניאלה

רחל שלום, ליריקה נמצאת בהתוויה של כאב עיצבי בלבד. יש המיתיחסים קלינית לכאב של פיברומיאלגיה ככזה ומטפלים בו בתרופות דומות. מבחינת הגדרות ה"סל", אם הרופא יבקש זאת עבור פיברומיאלגיה, בוודאי שלא תהיי זכאית, צריך יהיה לנסות להציג אולי ככותרת באבחנה כאב עיצבי, ואז הסיכוי טוב יותר. כמו כן, למרות שיש מקומות שהם גמישים יותר, אך עדיין ההנחייה, היא מתן רק בקו שלישי, כלומר אחרי ניסיונות של שתי תרופות אחרות לכאב עיצבי. בהצלחה

22/07/2007 | 11:59 | מאת:

הי רחל, בהמשך למה שכבר נאמר - כעמותה שהוציאה הודעה לעיתונות בדבר התרופה הראשונה בארה"ב בהתוויה לפיברומיאלגיה, חשוב לציין שזו הפעם הראשונה שתרופה כלשהי קיבלה התוויה לטיפול בפיברומיאלגיה. שמעתי מחולות לא מעטות, אילו שלא סבלו מתופעות לוואי, שליריקה מקלה עליהם ומאפשרת להם לתפקד מעט יותר טוב. כרגע, כפי שדניאלה ציינה, התרופה בסל התרופות רק לכאב עצבי וכעת עלינו להתחיל את המלחמה לכך שתוכנס לסל התרופות ליריקה בהתוויה לפיברומיאלגיה אך זה לא דבר שיקרה תוך יום. ממה שהבנתי מקופ"ח מכבי, כעת- משניתנה ההתוויה ע"י ה- FDA הם יאפשרו קבלת תרופה זו למטרה זו דרך הביטוח הנוסף שלהם. לידיעתך, מנדי

24/07/2007 | 12:36 | מאת: מידע

לפרטים http://www.metaplim.co.il/a.asp?a=41058

27/07/2007 | 14:09 | מאת: לצוות האתר !!!!!

.

30/07/2007 | 19:04 | מאת: רחל

למה למחוק ? זה מאוד חשוב לחולים