מה הוא הטיפול בלידוקאין ומגנזיום לשיכוך כאב?

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

16/07/2007 | 03:53 | מאת: מוטי

נוירולוג בכיר במרפאת כאב המליץ לי על הטיפול הזה דרך הוריד. אפשר קצת פרטים לגבי הטיפול בנ"ל ולגבי החומרים האלו במקרה של כאבים נוירופתיים ? תודה

16/07/2007 | 08:58 | מאת: דניאלה

מוטי שלום רב, לא הבנתי האם התכוונת למתן משולב של התרופות או לא. בכל אופן, בעוד שלגבי המגנזיום נראה לי שהניסיון הוא פחות ברור, כמו גם התוצאות, אך בכל תרופה תמיד יש תוצאות לכאן ולכאן. לגבי הלידוקאין שזהו חומר הרדמה מקומי שפועל על יציבות של קרומי התאים ולכן משפיע על מערכת העצבים, מקובל לטפל בו במיקרים של כאבים עיצביים, ביחוד בתקופות פחות טובות. המתן הוא ע"י עירוי איטי במשך כשעתיים, אותו ניתן לתת לפי הצורך ובתדירות של כפעם בשבוע, אם נדרש. יתכנו תופעות לוואי של סחרחורת, דופק מהיר, בחילה ומקובל להיות מחובר למוניטור בעת הטיפול. גם אם יש תופעות מרביתן חולפות די מהר לאחר מכן. התגובה שונה מאוד מאדם לאדם, כאשר יש כאלו שהטיפול אינו מועיל להם כלל, לאחרים יש עזרה רק מיידית ולמס' שעות אל מול אלו שמשיגים תועלת ממושכת ורבה, ויש המתמידים בכך כטיפול משמר בתדירות גבוהה יותר בתקופות קשות ופוחתת כשמשתפר,ומאד מרוצים.כל טוב, דניאלה

22/07/2007 | 16:23 | מאת:

הי מוטי, בהמשך למה שכבר נכתב כאן - שני הטיפולים הללו ניתנים בעירוי לוריד במסגרת של אשפוז יום במרפאת כאב. כפי שדניאלה ציינה - יש אנשים שזוכים להקלה זמנית בדרך זו ומגיעים באופן קבוע לקבל את הטיפול, יש כאלה שזה עוזר לזמן ארוך יותר ולאחרים לזמן מוגבל ויש כאלה, כמוני למשל, שזה לא משפר את המצב בכלל אך אינני מתחרטת שניסיתי את שני סוגי הטיפול הללו. בקשר לתופעות לוואי- עוד תופעה שיכולה להתרחש, מתוך נסיוני ונסיונם של מספר אנשים, הינה תחושה של חום/שריפה מבפנים שמתפשטת בגוף כמו בעירה. לפעמים אפילו אפשר לטעות ולחשוב שיש לך חום אך זה בדרך כלל רק תחושה. זה יכול להיות מפחיד, אם לא יודעים מה זה, אך פשוט צריך לנוח לאחר הטיפול וזה עובר תוך יום-יומיים לכל היותר. הלוואי שאחד משני הטיפולים יקלו עלייך. בהצלחה, מנדי