כאב ראש כרוני

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

14/07/2007 | 13:25 | מאת: גיא

אני סובל מזה שנתיים מכאב ראש כרוני. כל הבדיקות שעשיתי ( כולל MRI ) יצאו תקינות. לקחתי תרופות שונות , אך הם לא עזרו. נסיתי את הרפואה המשלימה וגם זה לא עזר. מה עוד אפשר לעשות? האם יש לך רעיון? אני ממש מיואש!

14/07/2007 | 16:57 | מאת: דניאלה

גיא שלום רב, לא ציינת בדברייך על ידי מי טופלת במהלך שנתיים אלו-רופא משפחה בלבד, נוירולוג? בכל אופן, כאבי ראש כרוניים יכולים לנבוע מסיבות רבות. כאשר בדקית ה- MRI תקינה, זה סך הכל שולל את מרבית הסיבות המדאיגות. פעמים רבות למרות בדיקות מקיפות לא נמצאת סיבה לכאב, ואז יש להתרכז בניסיונות של שיכוכו ושיפור איכות החיים, שכן בדרך כלל מרבית כאבי הראש הללו אין להם סיבה לדאגה.אני מבינה את התסכול והיאוש שלך, אך עלייך ךהבין שהוא נובע מכך שלא טופלת עד כה במיסגרת מיקצועית מתאימה. קיימים כיום טיפולים רבים וטובים לכאבי ראש, ואין כל סיבה שתמשיך לסבול. איני אומרת שזה יהיה טיפול קסם, בהחלט יתכן שמצפה לך תהליך, אך מבטיחה לך שבקצהו אור. בשלב זה היתי פונה למרפאת כאב להתייעצות, שם יוכלו להתאים לך טיפול תרופתי מתאים, ובמידת הצורך גם טיפולים נוספים כגון- ביופידבק ,תמיכה פסיכולוגית ועוד, כל טוב והצלחה, דניאלה

15/07/2007 | 18:03 | מאת:

שלום גיא, יש כיום לא מעט תרופות וטיפולים היכולים להקל על כאבי ראש גם בתוך הרפואה המערבית. לדוגמא, במקרים מסוימים הנטייה היא לתת שילוב של טיפול להתקף עצמו יחד עם טיפול מנע שלוקחים באופן קבוע כל היום שמטרתו לצמצם את ההתפקים ואת עצמתם ואז יש שנותנים תרופה שמטרתה להקל על ההתקפים עצמם. לדעתי, כדאי לך לפנות למרפאת כאבי ראש כי שם היכולים להקל עלייך באופן המקצועי יותר. מומחים לכאבי ראש הם בדרך כלל נוירולוגים שעברו התמחות בתחום של כאבי ראש. מקווה שבדרך זו יצליחו להקל עלייך..... מנדי