דניאלה ע"ש צווארי מדבי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

13/07/2007 | 22:08 | מאת: דבי

דניאלה שבת שלום! אני מאוד מודה לך על ההתיכסות שלך , זה מאוד עוזר לי! תודה! את זוכרת שכתבתי לך שהרגשתי לא טוב היו לי כאבים עזים רציתי ללכת לבית ולבסוף הלכתי לפלומן הוא הציעה לי לקחת טרמדקס 100 שעה אחרי שלקחתי את הכדור חשבתי שאני הולכת למות דופק מהיר, לחץ דם בשמים, הרגשת מחנק כאבים יותר חזקים בקיצור הרגשתי שאני הולכת לעבד את ההכרה המשפחה היזמינה אמבולנס והגעתי לחדר מיון עשו לי המון בדיקות מה שהיה חשוב שלחץ הדם ירד בינתיים היזמינו לי רופא נאוכירוג כדק אותי וראה את m.r.i ואז הוא חזר אלי ולפי המבט שלו הבנתי שאין לו שום תרופת פלא אלה משככי כאבים והפנה אותי למרפאת הכאב של איכלוב לדר' סלמה הוא חושב שהדעה שלו מאוד חשובה. יש לי תור אליו 23 ביולי ניראה מה הוא יגיד אתמול היה תור למרפאה הניורוכירוגית של בית חולים תל השומר וגם שם הרופא שואל שאלות ואחרי זה הוא בודק את m.r.i ואז כבר לפי המבט שלו אני מבינה שאין מה לעשות . וגם הוא נתן לי הפניה למרפאת הכאב של הבית חולים. ואולי לשקול לעשות היפודרל לעמוד שידרה מה את אומרת האם יש בזה סיכון דבר שני לעשות הידרותרפיה.וכמובן לקחת משככי כאבים קראתי היום בפורום על דני שסבל מכאבים והוא עשה טיפול תרופתי שמאוד עזר לו האם זה יכול גם לעזור לי ואם זה מסוכן מאוד חשובה לי הדעה שלך. אני מאוד מודה לך שבת שלום דבי

13/07/2007 | 22:31 | מאת: דניאלה

דבי יקרה, ראשית מחמיא לי שאת מחשיבה את דעתי. שנית לגבי הטרמדקס, לא הייתי פוסלת את התרופה על הסף למרות מה שקרה לך, כי יתכן ועשויה בכל זאת להועיל לך, פשוט אדם שלא רגיל לקחת תרופות חזקות, אין להתחיל בפעם הראשונה במינון של 100 מג', אלא ברבע מכך ולעלות בהדרגה, ולכן יש טרמדקס בטיפות שמאפשר עליית מינון הדרגתית ואיטית יותר, עם פחות תופעות לוואי. שילוב טוב למי שלא אלרגי לאופטלגין זה טרמדקס במינון נמוך של 20-25 מג' בהתחלה, ואח"כ אפשר להכפיל אם זה נסבל ביחד עם אופטלגין 1 מל'.אז יתכן שאם היית מתחילה במינון נמוך לתרופה יש פוטנציאל. כמו"כ כפי שכתבתי בעבר, יש עוד תרופות גם חזקות יותר וגם ממשפחות אחרות שבוודאי יכולות לעזור לך, כל שדרוש הוא רופא מבין, ולפעמים סבלנות, כי לא תמיד ניסיון ראשון מצליח, ויש לעיתים להתנסות במס' תכשירים ו/או טיפולים עד שמוצאים את השילוב. לגבי אפידורל, זו פעולה שפעמים רבות יכולה להועיל בכאבי גב, העיניין שלבצעה לאיזור הצווארי זה פחות מקובל ויותר בעייתי מאשר באיזור גב תחתון ששם זה המקובל, ולא רבים מומחים ו/או מוכנים לכך, וצריך לכן לוודא זאת אצל מי עושים, מה ניסיונו, ומה הסיכון. יש פעולות פחות פולשניות של הזרקות לטריגר פוינט או למיפרקי פסט שלפעמים יכולים להקל במיקרים מסוימים. הידרותרפיה פעמים רבות מועילה, וכנ"ל אוסטאופתיה שעדינה הרבה יותר מכירופרקטיקה. אין סיבה לחשוב שלא יהיה יותר טוב, אפילו אם לא תמיד, אבל לרוב, תאמיני בכך, וכך יהיה, דניאלה