מיואשת בגלל כאבים בכתף

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

08/07/2007 | 00:00 | מאת: אליה

הכתף השמאלית שלי מאוד כואבת ומקרינה לאזור השמאלי של עצם הבריח (ע"י הצואר) אני לא בטוחה לאיזה מומחה עלי לפנות קשה לתאר את הכאבים לפעמים הכאבים גורמים לי לכאבי ראש ואני מתחילה לפחד שאולי הראש מקרין לכתף תרגיעו אותי ותכוונו אותי למי עלי לפנות??? בבקשה זה דחוף

08/07/2007 | 04:00 | מאת: דניאלה

אליה שלום, על סמך הדברים, לא הבנתי כמה זמן נמשך הכאב, האם קשור לפעילות כלשהי שמחמירה אותו, האם הופיע לאחר מאמץ או חבלה וכו'. בכל אופן, אם טרם לא עברת כל בדיקה שהיא, אז בשלב ראשון הכתובת היא ללכת לבדיקה אצל אורטופד שיחליט האם דרוש המשך ברור (צילומים,CT , אולטרסאונד וכד') או טיפול (תרופתי, פיזיותרפי, אחר),או התיעצות נוספת (מומחה כתף, ראומטולוג, יועץ כאב וכד').מה שאת מתארת מתאים לכאב גרמי שמקורו יכול להיות בכתף עצמה או בחוליות הצוואר, ולכן כאבי הראש (אך מאוד לא סביר שהראש הוא המקור ויקרין עד לכתף). במרבית המיקרים, השד אינו נורא, וניתן לטיפול ברגע שמאובחן. אז גשי להיבדק, ובתקווה שתרגישי במהרה טוב יותר. דניאלה

08/07/2007 | 16:08 | מאת:

הי לך אליה, בהמשך להכוונה של דניאלה, שאני מסכימה עימה לחלוטין, חשוב לדעת שהפחד מלא יודע/ אי-ודאות הוא הרבה פעמים גרוע יותר מהבעיה עצמה ולכן, כל עוד אינך בודקת את הבעיה, הבעיה בעצם גדלה בראשך ועל כן: גשי בהקדם לאורטופד והוא יכוון אותך בהמשך. אם לא יצא דבר מהפגישה עם האורטופד, לדעתי, כדאי לך להמשיך לנוירולוג אך אין ספק שהצעד הראשון צריך להיות אורטופד. נשמח לשמוע מה היה אצל המומחה, לאחר התור, וכמובן שנתמוך בכל דרך אפשרית. הרבה בהצלחה, מנדי