פסיכיאטריה-השפעת תרופה על מתן שתן

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

05/07/2007 | 23:22 | מאת: לוי

אני מטופלת מזה ארבעה חודשים בלאמיקטאל 200 מ"ג ליום, וזריקה דו שבועית של רספרידאל קונסטה. מזה חודש יש לי בעיה בתכיפות מתן שתן (כל שעה וחצי), בנוסף יש לי תחושה לאחר מתן השתן של רצון למתן שתן שוב-כאילו כי אין התרוקנות מלאה של שלפוחית השתן. עברתי ברור ובדיקות אורולוגיות -והכל תקין. שאלתי- האם הטיפול הנ"ל יכול לגרום לתופעות שתארתי.,

06/07/2007 | 16:38 | מאת: דניאלה

שלום רב, לתרופות מדווחות מגוון רב של תופעות לוואי. יש להבין שכאשר מתיחסים לתופעות לוואי שדווחו או תוארו עבור תרופה מסוימת, מדובר בתופעות לוואי שתוארו ב-2% או לפעמים ב-5% בלבד מהמטופלים, ועבור חלק מהן (הנדירות יותר),לעיתים מציינים גם כאלו שתוארו בפחות מ-1% מהאוכלוסיה שנטלה את התרופה,כך שהעובדה שתופעת לוואי אכן תוארה עבור תרופה מסוימת, עדיין לא אומרת שזו תופעה שכיחה או שבמיקרה זה קיים קשר בין התופעה לתרופה גם כן. לאחר שזה נאמר, לשאלתך, תכיפות במתן שתן, לאחר שבדיקות אורולוגיות שללו בעייה-תופעה זו תיאורטית יכולה להיגרם על ידי שתי התרופות, כשסביר יותר שהריספרדל יגרום לכך מאשר הלמיקטל, אך הכל יכול להיות. לפני שהייתי שוקלת להפסיק תרופות מסוג זה, האם ביצעת בדיקות לשלילת זיהום בשתן? האם נבדקת על ידי רופא נשים?-כגורמים אפשריים לתלונותייך אלו. כל טוב, דניאלה