יעוץ

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

05/07/2007 | 11:06 | מאת: ???

למנדי שלום לך.מה שלומך?בעת שיחרור של הבת מבית החולים נאמר לי שעיקר הכאבים שלה באים מהמחלה הניורולוגית שלה.והבעיה היא הספסטיות וקישיון השרירים.רופא המליץ לי על רספידל.מה דעתך זה יכול לשחרר את הספסטיות או שבמהלך הפורום מישהו סיפר על תרופה אחרת שעזרה לו.תודה

08/07/2007 | 15:29 | מאת:

שלום רב לך, לא ידוע לי הרבה על התרופה שהמליצו לך עליה אך ידוע לי שאכן זה עוזר לספסטיות. לידיעתך, קיימת אופציה נוספת אך היא חודרנית ועל כן כדאי לבדוק את העניין לעומק לפני כן ולמצות אפשרויות לא פולשניות - אך ישנה אפשרות להשתיל משאבה ליד עמוד השדרה (לא נכנסים עמוק לתוך הרקמות) וממלאים אותה בבקלופן-תרופה נגד ספסטיות וזה יכול לחולל שינוי של ממש באיכות החיים של ילד/אדם הסובל מספסטיות קשה ולאפשר תנועה חופשית יותר. כמובן, שאינני מביעה כאן את דעתי מכיוון שאינני רופאה - אני פשוט משתפת אותך בעוד אופציות הקיימות. אם תיכנסי לאתר EMED לדף הכאב (את יכולה להיכנס לזה גם דרך דף הבית של העמותה למאבק בכאב), את תוכלי לקרוא מאמר שלם על משאבה זו כאשר משתמשים בה בתור טיפול לספסטיות (כי משתמשים בשיטה זו גם כמשאבה שממלאים במורפין בהתאם לצורך). אם תרצי לשאול/לברר עוד- אני לשרותך!

08/07/2007 | 16:42 | מאת: דניאלה

שלום, לגבי הבקלופן, התכשיר יכול להינתן כאנטי-ספסטי גם במתן פומי-דרך הפה, בתגובה לא רעה בחלק מהמטופלים, וזהו סך הכל טיפול די קל, וללא תופעות לוואי מיוחדות,כמו כן כפי שמנדי ציינה קיים מתן ע"י משאבה מושתלת, ואז המתן הוא ישירות לחלל הספינלי לחוט השידרה, דבר המצריך התערבות ניתוחית חד פעמית, ומילוי תת עורי בהזרקה של המשאבה כל חודש-שזה כמובן פעולה פולשנית יותר, עם סיכונים אפשריים, שמתאימה למצבים עקשנים וקשים, ובהם לעיתים השיגה תוצאות מפתיעות,אם כי גם טיפול זה, כמו כל טיפול, אינו מתאים לכל אחד,ואינו מועיל לכל אחד.בברכה, דניאלה