ליריקה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

03/07/2007 | 08:53 | מאת: סופי

בוקר טוב, שאלתי היא : דוד שלי בן 50 לערך חולה סכרת ומאובחן בחסימת כלי דם רופא נוירולוג מבית חולים סורוקה המליץ במכתב על תרופה בשם ליריקה וגם נתן לו מספר כדורים המספיקים לשבוע ימים , לאחר שבוע דוד שלי הרגיש הקלה בכאבים אך לאחר בירור נמצא כי התרופה לא בסל ועלותה הוא 160 שח לכדורים שיספיקו לשבוע רופאת המשפחה (כללית) פנתה לועדה לאישור התרופה והועדה נענתה בשלילה. השאלה היא האם ישנה דרך נוספתלקבל את התרופה ( כמו עמותה שעוזרת ברכישת תרופות)? האם רופא משפחה צריך לפנות לועדה או רופא יותר מוסמך? האם יש כדורים תואמים שנמצאים בסל? האמצעים דלים ולא ניתן לרכוש את התרופה במחיר הנוכחי. אשמח לקבלת עזרה . תודה ויום טוב

03/07/2007 | 11:45 | מאת: דניאלה

סופי שלום, ליריקה אומנם הוכנסה ל"סל התרופות" עבור כאב עיצבי ,כמו כאבים מהם סובל דודך עקב הסכרת, אולם היא הוכנסה ל"סל הבריאות" עם מגבלות מסוימות, ולכן הבעיה היא שאינה מותווית כתרופה לניסיון ראשון אם לא נוסו תרופות אחרות קודם לכן ,ולכן אינה מאושרת. הליריקה תאושר רק לאחר שנוסו ונכשלו לפחות 2 משפחות אחרות של תרופות לכאב. קיימת תרופה דומה ביעילותה לליריקה, אשר כן קיימת בסל התרופות, ויתכן שאם הליריקה עזרה, שגם היא תועיל, ושווה יהיה לנסותה- נוירונטין (גבפנטין),כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי האפשרות לניסיון של תכשיר זה. בברכה, דניאלה

04/07/2007 | 15:02 | מאת: פשוט אני

בהמשך לדיון כאן על הליריקה, האם הוכנסה לטיפול גם בכאב נאורופטי שאינו מסוכרת? כלומר - RSD או כל פגיעה עצבית אחרת? תודה, אני

05/07/2007 | 23:10 | מאת: לוי

אני מקבלת זריקה של רספרידאל קונסטה (אחת לשבועיים)-וגם 200מ"ג של לאמיקטאל. בעייתי הנוכחית -את הטיפול הנ"ל אני מקבלת כשלושה חודשים-כעת ישנה תופעה של מתן שתן בתדירות גבוהה , ותחושה של חוסר התרוקנות של שלפוחית השתן. בבירור אולולוגי מקיף, לא נמצאו בעיות כלשהן. שאלתי-האם הטיפול התרופתי הנ"ל יכול לתופעה הנ"ל